Vreme smrti Foto:Promo

Iza nas je prva nedelja emitovanja serije "Vreme smrti", koja je već zabeležila veliku gledanost i pozitivne reakcije publike. Od večeras u 20:30h na TV Nova gledaoci imaju priliku da prate nove epizode ove ratne drame, snimljene po istoimenom romanu Dobrice Ćosića i jednom od najznačajnijih dela srpske književnosti.

U večerašnjoj epizodi Aćim sreće Nataliju koja se vraća nakon što je propustila skelu. On joj daje čeze da ide za Kragujevac i sretne se sa Bogdanom. S njom kreće Tolin najmlađi sin Zdravko. Voz iz Skoplja stiže u Niš. Ivan se nalazi sa Olgom.

Živojim Mišić dolazi kući kako bi se spakovao: saopštava ženi Lujzi da je imenovan za komandanta Prve armije. Posećuje ga Vukašin i konstatuju da će Ivan biti pod njegovom komandom. Vukašin mu ne daje Pašićevo pismo, a Ivan se rastaje s majkom. Govori joj da ima devojku Kosaru u Skoplju. Međutim, prećuti da je starija od njega, hvali je kako bi ugodio Olgi. Kaplari dolaze u Kragujevac, a Ivan se sreće sa Vukašinom.

Bogdan neuspešno traži Nataliju, razočarava se shvativši da se nije pojavila. Natalija luta, jedva pronalazi put za Kragujevac, upada u glib. Ivan provodi noć na večeri sa Vukašinom i prijateljima, a ujutro kreću za Kragujevac. Natalija uspeva da stigne, ali prekasno. Bogdan i ostali kaplari već su upućeni na front, saznaje od Vukašina, koji je upravo ispratio sina na front.

Adaptacija romana „Vreme smrti“ u seriju predstavlja jedan od najvećih produkcijskih poduhvata na ovim prostorima. Tokom 200 snimajućih dana, ekipa od 400 glumaca i nekoliko hiljada statista, predvođenih kreatorom serije Goranom Šušljikom i rediteljem Ivanom Živkovićem, snimila je 1200 stranica scenarija na nekoliko stotina lokacija u celoj Srbiji. Kosmaj, Valjevo, Pančevo, Dolovo, Ljubovija, obala Drine, Mokra Gora, Zrenjanin, Knjaževac, Negotin, Suvobor, Beograd, Niš samo su neke od njih.

Dragan Mićanović Foto: Kadar iz serije ,,Vreme smrti“

Radnja serije smeštena je u vreme Velikog rata i prati najdramatičnije i najuzbudjivije događaje odigrane na ovim prostorima, čiji junaci nisu samo čuvene vojskovođe i političari koji su vodili zemlju u verovatno najkompleksnijoj istorijskoj poziciji Srbije, već mnogobrojne uzbudljive sudbine naizgled običnog čoveka u zastrašujućim okolnostima.

Slobodan Ninković i Slavko Štimac Foto: Kadar iz serije ,,Vreme smrti“

Glumački ansambl predvode Žarko Laušević i Miki Manojlović, dok su u glavnim ulogama Dragan Mićanović, Svetozar Cvetković, Nina Janković, Teodora Dragićević, Denis Murić, Radovan Vujović, Voja Brajović, Pavle Mensur, Boda Ninković, Slavko Štimac, Milan Marić, Goran Šušljik, Andrija Milošević, Nikola Rakočević, Ljiljana Blagojević.

Milan Marič Foto: Kadar iz serije ,, Vreme smrti“

Scenario potpisuju Sanja Savić Milosavljević i Đorđe Milosavljević, dok je Nikola Pantelić, zajedno sa Šušljikom, izvršni producent. Šušljik i reditelj Ivan Živković prethodno su ekranizovali već dva Ćosićeva romana – „Koreni“ i „Vreme zla”.

Goran Šušljik Foto: Dragan Mujan

U produkciji United Media i uz izvršnu produkciju Eye to eye, serija „Vreme smrti“ emituje se od ponedeljka do četvrtka u 20:30h na TV Nova.

Televizija Nova se u Srbiji može pratiti uz SBB na EON i D3 platformama, kao i putem satelitske televizije Total TV bilo gde u Srbiji.

Bonus video: Vreme smrti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar