Najveća imena rokenrol, pop i bubnjarske scene ukrstiće svoje višedecenijske talente i umeća večeras na koncertu u Ateljeu 212 u čast jednog od najvećih među njima - Dragoljuba Đuričića koji je prerano preminuo pre skoro godinu dana.

Ekipa „Nove“ imala je priliku da prisusustvuje probi gde su se muzičari pripremali za ovaj poseban nastup koji će odisati različitim emocijama, od radosti što imaju priliku da svi zajedno odaju počast velikanu na bubnjevima, ali i neizmerne tuge što i on ne može da bude sa njima na sceni kao što je to činio toliko godina unazad.

– Ideja za ovaj koncert nastala je sasvim spontano. Skoro je godinu dana od kada nas je Dragoljub napustio, a on je tradicionalno pravio u Ateljeu 212 koncerte bubnjara. Zato smo svi zajedno došli na ideju u koju se uključio i njegov sin Andrija koji je aktivno učestvovao u organizaciji i evo, korak, po korak, tu smo – kaže Nikola Čuturilo.

Nikola Čuturilo Čutura Foto; Dragan Mujan/Nova.rs

Osim Dragoljubovih bubnjara Balkanske lavine, na koncertu će nastupati, kako Čutura dodaje, i značajan broj profesionalnih bubnjara koji su se samoinicijativno organizovali i ujedinili.

U središnjem delu programa nastupiće članovi bendova u kojima je Dragoljub bio punopravni član. Dakle od Yu grupe, Dragi i Žika Jelić, preko Kerbera, zatim Dejan Cukić sa delom benda, moja malenkost, Vlatko Stefanovski sa sinom Janom… Krajnje jedan ozbiljan program. Takođe, tu je i All star house bend, pojedini članovi su ovde – bubnjar Srđan Džoni Dunkić, bas Peđa Milanović, gitara Duda Bezuha, na klavijaturama Saša Lokner i prateći vokali će biti Kristina Savić i Tamara Marković.

Srđan Dunkić Džoni Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kao što se i osećalo tokom probe, Čuturilo kaže da će ovoga puta na scenu izaći sa osećanjem pre svega radosti jer smatra da rade nešto što je vredno, nešto što Dragoljub svakako zaslužuje.

– Celog života bio je čovek osmeha i energije i takvu atmosferu očekujem i na koncertu. Ovo treba da bude nastup u čast muzike, dobre energije i lepih osećanja – kaže i dodaje:

Dragoljub Đuričić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

– Dragoljub i ja smo bili komšije i uvek ću ga pamtiti po dobroti i čestitosti. Bio je čovek koji je uspravno hodao, koji je imao situacije u životu kada je mogao da pristane na neke stvari, ali on nikada nije pristajao jer mu je obraz bio važniji od svega. Bio je izvanredan umetnik i divan drug. Bio je takav karakter da smo svi imali sa njim polufamilijarni odnos. Bio je srdačan, dobar, veseo i pun energije, zato mi je drago što možemo ovo da mu priredimo.

Tamara i Kristina pevale su više od deset godina uz Đuričića i kako kažu, ovaj koncert će pre svega biti veoma emotivan i poseban za njih.

Tamara Marković i Kristina Savić Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

– Dragoljub je uticao na ceo moj život i promenio je njegov tok. Bio je jedan od mojih najboljih prijatelja i još uvek ne mogu da se pomorim s tim da ga nema. Malopre kažem Kristini, drago mi je što će taj videobim biti iza nas, jer mislim da ne bih mogla da pevam – kaže Tamara.

Kristina dodaje da su joj osećanja ambivalentna.

Nikola Čuturilo Čutura, Tamara Marković i Kristina Savić Foto; Dragan Mujan/Nova.rs

– Što kaže Nikola, mi smo radosni što ćemo učestvovati na ovom koncertu, ali sam i jako tužna kada pomislim da je prošlo već skoro godinu dana. Mnogo vremena smo provodili zajedno. Tamara i ja smo petnaestak godina bile u bendu Zdravka Čolića zajedno sa Dragoljubom, radila sam i na njegovom samostalnom albumu. Mnogo mi je pomogao kada sam došla u Beograd, kada sam počela da radim u pozorištu… Bio je čovek pun ljubavi za sve i on na manje od ljubavi nije ni pristajao.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Koncert će imati humanitarni karakter i čitav prihod će biti usmeren Dečjoj klinici u Tiršovoj, a održava se uz saradnju sa Ateljeom 212 i Gradskim sekretarijatom za kulturu.

Dragoljub Đuričić je za pet decenija karijere snimio više od 70 albuma, odsvirao više od 6.000 koncerata i sarađivao sa najvećim muzičkim zvezdama sa prostora bivše Jugoslavije. Preminuo je 15. marta 2021. godine od posledica zaraze koronavirusom.

Bonus video: Koncert Radeta Šerbedžije „Ne okreći se, sine“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare