Foto: Facebook/Beogradski maraton - Belgrade marathon

"Zauvek zajedno na mestu odakle si nam uvek davao nesebičnu podršku i snagu za svaki novi kilometar. Bezgranično hvala u ime svih učesnika Beogradskog maratona i tvojih dragih prijatelja. Uvek ćeš biti u našim srcima i deo Beogradskog maratona", bio je tekst koji je objavljen u maju prošle godine kada je oslikan mural sa likom Dragoljuba Đuričića na ulasku u tunel ispod Brankovog mosta.

Svi koji su u prethodnih deset godina učestvovali na Beogradskom maratonu, sa radošću su dotrčavali do čuvene prve muzičke stanice, gde ih je čekao Dragoljub sa svojom grupom bubnjara, a onda ih je odatle ispraćao udahnuvši im dodatnu snagu i energiju koja ih je nosila kilometrima daleko.

Mural Dragoljub Djuricic
Mural posvećen Dragoljubu Đuričiću ispod Brankovog mosta Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

– Neko je, u međuvremenu, naružio mural posvećen jednom od najboljih bubnjara sa ovih prostora i Heroju Beogradskog maratona. Mi smo ga, upravo, obnovilii i radosni smo što će učesnike 35. Beogradskog maratona 15. maja 2022. godine, Dragoljub i dalje dočekivati i svojim širokim osmehom ih bodriti i ispraćati na dalek put – poručuju iz Beogradskog maratona.

Poznati muzičar Dragoljub Đuričić (68) preminuo je 15. marta u bonici „Dragiša Mišović“ u Beogradu od posledica koronavirusa. Za života i karijere duge pet decenija Đuričić je snimio više od 70 albuma, odsvirao preko 6.000 koncerata i sarađivao sa najvećim muzičkim zvezdama sa prostora bivše Jugoslavije, ali i šire.

Bio je član sastava „Leb i sol“, „Ju grupa“, „Kerber“, pratio je Đorđa Balaševića, Zdravka Čolića, komponovao muziku za balet i pozorište, „marširao“ sa mladim bubnjarima tokom građanskih demonstracija…

Bonus video: Najstariji murali u Beogradu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar