Pregršt igre, emocija, radosti, smeha, ali i pomalo tuge, obeležilo je probu kultne predstave "Čikago" uoči večerašnje izvedbe na sceni Pozorišta na Terazijama. Razlog je dvostruki jer je u pitanju jubilarno 300. izvođenje, ali i poslednji put da će se u glavnoj ulozi naći Sloboda Mićalović. Ekipa "Nove" imala je tu čast da prisustvuje probi i porazgovara sa Slobodom pre nego što će se oprostiti od Roksi Hart.

Kamera je upaljena, oko nas užurbano prolazi ekipa iz tehnike kako bi odradila poslednje pripreme scene i zvuka, glumci i igrači se polako spremaju i razgibavaju, a Mićalovićeva kroz osmeh priznaje:

– Veoma sam uzbuđena, cele noći sam sanjala o ovome. Osećaj mi je kao da je premijera. Petnaest godina igramo uspešno „Čikago“ i zaista je lepa simbolika što je večeras i 300. izvođenje i moje poslednje!

Kaže da se dešavalo da zbog obaveza i drugih predstava i snimanja, ne igra u „Čikagu“ po šest meseci, što je veoma stresno za svakog glumca, te je zato i došlo do napuštanja.

– Imala sam tu čast da igram i uživam u svakom deliću ove predstave sa divnim kolegama, mojom Velmom Keli koju igra Jelena Knažević, sa Vujketom, Bosiljčićem, Jelenom Jovičić s kojom sam i tumačila Roksi…

Evocirajući uspomene na prvu audiciju kaže da je mislila da joj više pristaje Velma, međutim, reditelj Kokan Mladenović i suprug Vojin Ćetković su joj ukazali da je Roksi Hart prava uloga za nju.

Premijerno izvođenje u Pozorištu na Terazijama „Čikago“ je imao 2006. godine, a nakon sjajnih kritika, nastavio je da se igra punih petnaest godina i postao jedna od najdugovečnijih predstava ovog teatra. Na pitanje šta je u ovom mjuziklu toliko posebno da traje sve ove godine, Mićalovićeva je istakla da je u pitanju komad koji se bavi interesantnom i svima poznatom temom.

Jugoslovensko dramsko pozoriste, konferencija povodom premijere predstave Alisa u zemlji strahova
Sloboda Mićalović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

– Govorimo o svetu kriminala u kojem od kriminalca prave zvezde i idole. Jedan kriminalac, ubica, jedno ništa od čoveka, kroji ukus i put kojim treba da ide mlad čovek, jer je, zaboga, na televiziji. Ljudi pričaju o njemu iako govori gomile ispraznih, nebitnih i mizernih stvari. U „Čikagu“ gledamo dve žene koje su ubile muževe i koje su postale najveće zvezde. Na kraju predstave poručuju: „Bog vas blagoslovio, da nije vas ne bi bilo ni nas, hvala vam“, a narod ih pozdravlja i slepo im veruje. To je ta snaga mase – da pokrene glupost vrlo je jednostavno, dok će se jedan razuman glas nažalost teže čuti – zaključila je glumica dodajući da još uvek ne zna kada će i ko doći umesto nje, te za sada ostaje druga podela sa Jelena Jovičić.

Poželeli smo joj sreću na večerašnjem izvođenju, a kada je kročila na scenu, ekipa predstave uputila joj je dirljiv govor:

– Večeras je za sve nas posebno veče – 300. izvođenje, ali i poslednje naše Slobode. Igrajmo što izražajnije i lepše kako bismo je ispratili na pravi način – poručili su iz ekipe što je glumicu posebno dirnulo.

„Čikago“ je jedan od najpopularnijih brodvejskih mjuzikla u kome se prepliću strast, požuda, spletke, ubistva, šou biznis i potkupljive sudije i advokati. U njemu se na satiričan način govori o Americi iz vremena burnih dvadesetih godina prošlog veka.

Ceo razgovor sa Slobodom Mićalović možete poslušati u videu na početku teksta.

Bonus video: Mićalović o ulozi u predstavi Alisa u zemlji strahova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar