Bob Dilan
Bob Dilan Foto: EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO

Nova knjiga legendarnog kantautora Boba Dilana "Filozofija moderne pesme" biće objavljena na jesen, preneli su svetski mediji.

Bob Dilan je skupio je na jedno mesto kolekciju eseja o pesmama koje voli i kantautorima koje ceni u delo pod nazivom „Filozofija moderne pesme“ (The Philosophy of Modern Song) koje će biti objavljeno 8. novembra.

Knjiga je sastavljena od 60 eseja o pesmama kolega kojima se divi, od Stivena Fostera do Elvisa Kostela, prenela je agencija AP.

Biće to prvo književno delo jedinog muzičara ovenčanog Nobelovom nagradom još od 2004. godine kada je potpisao hvaljenu autobiografiju „Hronike“, koje je na našem tržištu objavila „Geopoetika“.

Novo Dilanovo delo objaviće izdavačka kuća „Sajmon i Šuster“, koja je saopštila da kantautor u knjizi analizira „zamke lakih ritmova, objašnjava kako dodavanje jednog jedinog sloga može da umanji vrednost pesme, a ukazuje i na sličnosti blugrasa i hevi-metala“.

„I dok su eseji na prvi pogled o muzici, zapravo su u pitanju meditacije i refleksije koje se odnose na svakoga čoveka“, pojasnili su iz američke izdavačke kuće, dodajući da je knjiga obogaćena i sa 150 pažljivo odabranih fotografija, kao i serijom notnih rifova koji skupljeni zajedo rezultiraju „epskom poemom“.

Podsetimo, muzičar, koji bi 24. maja trebalo da napuni 81 godinu, 2016. postao je laureat Nobelove nagrade za književnost. Poslednji, 39. studijski album u karijeri „Rough and Rowdy Ways“ objavio je usred pandemije, juna 2020, a pre pet dana održao je prvi koncert u 2022. u Finiksu, u američkoj državi Arizona.

Bonus video: Glas, dirka, bas

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar