Nikita Mihalkov
Nikita Mihalkov; Foto: EPA/SERGEI CHIRIKOV

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić bila je u radnoj poseti Moskvi, gde je dogovorila gostovanje prestave "12" u režiji Nikite Mihalkova.

U saopštenju Narodnog pozorišta dostavljenog medijima, navodi se da je Ivana Vujić bila u radnoj poseti teatru Boljšoj gde je, sa direktorom teatra Vladimirom Urinom, nastavila pregovore započete još pre korone o dolasku baletskog pedagoga u Beograd.

Na poziv Nikolaja Burljajeva, velikog ruskog glumca i predsednika Međunarodnog filmskog festivala „Zlatni vitez“, upravnica našeg nacionalnog teatra prisustvovala je i pozorišnoj predstavi „12“ u režiji Nikite Mihalkova u kojoj igraju Mihalkov i Burljajev.

Ivana Vujić, Nikita Mihalkov
Ivana Vujić i Nikita Mihalkov; Foto: Promo/Narodno pozorište u Beogradu

Po završetku predstave Ivana Vujić je u susretu sa Nikitom Mihalkovim dogovorila gostovanje predstave „12“ na sceni Narodnog pozorišta.

Nikita Mihalkov je izrazio veliku radost da ponovo dođe u Beograd u Narodno pozorište i kao glumac i kao reditelj, saopštili su iz domaćeg teatra.

Predstava „12“ je adaptacija istoimenog filma iz 2007. koji je Mihalkov potpisao kao reditelj i koscenarista, o dvanaestoro porotnika koji treba da odluče o sudbini čečenskog adolescenta optuženog za ubistvo očuha.

To je savremena verzija TV predstave „Dvanaest gnevnih ljudi“ Redžinalda Rouza iz 1954. koju je tri godine kasnije na veliko platno preneo Sidni Lumet.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar