Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Bivša supruga Elvisa Prislija Prisila rekla je da "kralj rokenrola" nije bio rasista, odgovarajuću tako u emisiji "Bez cenzure" britanskog novinara Pirsa Morgana na optužbe čuvenog muzičara i producenta Kvinsija Džonsa.

„On nikada nije bio rasista. Elvis je imao prijatelje, crne prijatelje, prijatelje iz svih krajeva“, rekla je Prisila i dodala da njen pokojni bivši muž „ni na koji način nije imao predrasude“.

Optužbe za rasizam na račun Elvisa izneo je Kvinsi Džons 2021. godine rekavši da nikada ne bi radio s Prislijem, navodeći da je pokojni pevač „bio rasista“.

Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Džons je najpoznatiji po tome što je producirao legendarne albume Majkla Džeksona „Thriller“, „Off the Wall“ i „Bad“, a komentarom o navodnom Elvisovom rasizmu odgovorio je tada na pitanje novinara „Hollivood Reportera“ da li bi producirao Prislijev album, pošto je prethodno sam Kvinsi uporedio Majkla Džeksona i kralja rokenrola.

„Pisao sam za Tomija Dorsija, o bože, tada pedesetih. I Elvis je ušao, a Tomi je rekao: „Ne želim da sviram sa njim“, prisetio se Džons i dodao: „Bio je majka rasista. Više necću ništa da kažem.“

Prislila (77) je odgovarajucći na ove optužbe rekla da njen muž nikada nije bio rasista.

Foto: Album / Album / Profimedia

„Voleo je njihovu muziku. Voleo je njihov stil. Voleo je da bude u blizini crnih muzičara“, rekla je Prisila i dodala:

„Mislim, Fats Domino, kada je bio u Vegasu, igrao je u salonu i uvek bismo se družili sa njim. Semi Dejvis mlađi, ista stvar, uvek bi dolazio u svlačionicu. Voleo je da bude u blizini crnaca.“

Bonus video: Nepoznate zanimljivosti o poznatima kroz mitove i anegdote

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar