Foto: Promo

Izložba "Fearless" umetnika Stefana Kneževića biće otvorena 20. aprila u Galeriji Doma omladine i trajaće do 7. maja, saopšteno je iz ove institucije.

Ovom postavkom i prikazom „neustrašivosti“, Knežević insistira na samostalnom sagledavanju koncepta projekta, koji postaje ogledalo u kome posetilac preispituje sopstvene obrasce. Rezultat toga jeste individualna projekcija iskustvenih sadržaja unutar galerijskog prostora.

„Interaktivni projekat biva skup čitanja teksta na više nivoa, koji se kroz dalju reinterpretaciju tumače po sopstvenom nahođenju. Ambijentalnost postavke postaje ’prostor za jednog’ u kome se vrši dijalog između poruke umetnika i ličnog doživljaja pojedinca“, dodaje se u najavi izložbe.

Stefan Knežević je multidisciplinarni umetnik i dizajner. Završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, nakon čega je osnovao dizajn duo, ali počeo i samostalno da stvara kao kreativni i umetnički direktor na mnogobrojnim projektima. Do sada je pobeđivao na nekoliko internacionalnih i domaćih dizajn takmičenja, a imao je i tri samostalne izložbe: „Anatomija realizma“, „New Layers“ i „I Had a Dream Where I was Hugging Everyone“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar