Jelena Trivan, predsednica Filmskog centra Srbije, Balša Đogo i glumac u filmi Svetozar Cvetković, Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Scenario za film "Košare" Đorđa Milosavljevića, za koji je produkcijska kuća "Omega Production" dobila novac na konkursu Filmskog centra Srbije nije menjan, a utvrđeno je i da neslaganje između producenata i reditelja Balše Đoga postoji oko obaveza koje je on trebalo da ispuni u vezi sa rokovima i dinamikom snimanja, saopšteno je danas iz FCS nakon medijacije kojoj su prisustovale obe strane.

Posredovanje u pokušaju dogovora između producenata iz kuće “Omega Production” i reditelja filma “Košare” Balše Đoga nakon nesuglasica oko ovog ostvarenja, prekida snimanja i bure u javnosti, održana je danas u podne u Filmskom centru Srbije.

Medijaciji su prisutvovali i reditelj i predstavnici produkcijske kuće “Omega prodakšn”, kao i predstavnici Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije.

Pročitajte još:

“Obe strane iznele su svoje viđenje nesporazuma koji je usporio realizaciju projekta ‘Košare’. Tom prilikom utvrđene su činjenice da nije menjan scenario Đorđa Milosavljevića za koji je ‘Omega Production’ dobila sredstva na konkursu Filmskog centra Srbije, te da su u tom smislu netačne sve spekulacije iznesene u javnosti o intervnencijama na scenariju. Suština priče o Košarama koju je napisao Đorđe Milosavljević i koju je podržalo Ministarstvo odbrane i FCS je potpuno je nepromenjena”, navodi se u saopštenju iz Filmskog centra Srbije.

U saopštenju se navodi i da je “utvrđeno i da neslaganje između produkcije i reditelja postoji oko obaveza koje je reditelj trebalo da ispuni u vezi sa vremenskim rokovima i dinamikom snimanja”, te da će “obe strane u narednim danima dostaviti dokumentaciju i izjasniti se o načinima rešavanja ovog problema”.

“Projekat snimanja filma ‘Košare’ je neupitan, i država iza njega čvrsto stoji”, zaključuje se u saopštenju.