Foto: Ivan Dinić/Nova S

Festival mediteranskog i evropskog filma Trebinje prikazaće od 3. do 8. avgusta tridesetak kratkih igranih i dokumentarnih filmova iz regiona i sveta, uz dodelu nagrade za izuzetan doprinos evropskom i mediteranskom filmu "Zlatni platani" glumcima Nataši Ninković i Svetozaru Cvetkoviću.

Program 9. Trebinjskog filmskog festivala obuhvata ostvarenja iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Švedske, Nemačke, Belgije, Francuske, Italije, Izraela, Albanije, Turske i Tunisa, objedinjene sloganom „Pod svetlom mesečeve reke“.

Festival će otvoriti na Terasi „Humsko“ na obali Trebišnjice film „Četiri priče“ trebinjskog autora Dragana Rajića i tunižansko-belgijsko-francuska koprodukcija „Čovek koji je prodao svoju kožu“ sa Monikom Beluči u glavnoj ulozi, koji će biti prikazan u Domu mladih.

Do 8. avgusta na još četiri lokacije (Kulturni centar Trebinje, Muzej Hercegovine i Terasa hotela Leotar) biće prikazano 26 filmova, a novina devetog festivalskog izdanja je Dečji program.

Pored standardnih programskih celina najavljena je i tradicionalna „Kafa sa glumcima“ u bašti hotela “Platani”, druženje sa lokalnim vinarima, promocije knjiga, izložba niškog slikara i muzičara Bojana Stojanovića.

 

Na otvaranju festivala nastupiće legenda srpskog i jugoslovenskog džeza Nada Pavlović sa bendom, a posle svečanog zatvaranja biće upriličen koncert trebinjskog rok sastava „Krugovi u žitu“.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar