Ivana Vujić i Vladimir Pištalo potpisali su Sporazum o saradnji između Narodnog pozorišta i Narodne biblioteke. Foto: Narodno pozorište/Promo

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić Кominac i v.d. upravnika Narodne biblioteke Srbije Vladimir Pištalo potpisali su juče Sporazum o saradnji u prostorijama Radionice nacionalnog teatra na Gundulićevom vencu, saopštilo je Narodno pozorište.

Razlog zašto je to mesto odabrano je, kako piše u dopisu medijima, što je gospodin Pištalo odrastao u kući pored Radionice koja je, pored toga što se u njoj izrađuju scenografije, postala nov prostor za razne kulturne sadržaje scensko – performativnog karaktera.

Čelnici dve značajne kuće koje pripadaju najstarijim institucijama kulture u Srbiji složili su se oko ideje da zajedničkim snagama osmisle nove, interesantne projekte kojima će promovisati biblioteku i čitanje, odnosno vratiti ljubav prema knjizi i pozorišnoj umetnost, i istovremeno negovati kulturnu baštinu i popularisati moderno srpsko stvaralaštvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar