Hongju Čen Foto: Gerd Kainz/Promo

Bariton Hongju Čen gostovaće u operi Ðuzepa Verdija "Travijata", koja će biti izvedena sutra s početkom od 19.30 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, saopšteno je iz ovog teatra.

Čen će se pred beogradskom publikom pojaviti u ulozi Žorža Žermona, i to pod dirigentskom palicom Ðorđa Pavlovića.

Naslovnu ulogu u ovom operskom komadu tumači Sanja Kerkez, dok će u roli Alfreda Žermona nastupiti Dušan Plazinić, a u podeli su i Željka Zđelar (Flora Bervoa), Nevena Milošević (Anina), Mihailo Šljivić (Doktor Grenvil/ Markiz d’ Obinji), Miroslav Markovski (Baron Dufol), Slobodan Živković (Gaston), Siniša Radin (Ðuzepe) i Ranko Jović (Komisionario).

U predstavi, koju je originalno režirao Borislav Popović, a obnovila ju je 1991. godine Ivana Dragutinović Maričić, učestvuju Orkestar i Hor Narodnog pozorišta u Beogradu.

Scenografiju je je potpisao Boris Maksimović, kostime Božana Jovanović, a koreografiju je uradio Vladimir Logunov.

Bariton Hongju Čen poreklom iz Unutrašnje Mongolije/Kina. Upisao je doktorske akademske studije solo pevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nikole Mijailovića, oktobra prošle godine, a laureat je na mnogim internacionalnim takmičenjima solo pevača.

Nastupao je u nekoliko evropskih zemalja, kao i u Aziji, i sarađivao sa renomiranim orkestrima, kao što su Nemačka državna filharmonija „Rhineland-Palatinate“, Brandenburški državni orkestar, Praška filharmonija, Nacionalni orkestar Lorene, kao i dirigentima poput Gustava Kuna, Helmuta Rilinga…

Bonus video: Sidnejska opera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar