Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Javno čitanje francuske savremene drame "Svu moju ljubav" Lorana Movinjea, u režiji studentkinje treće godine FDU-a Ive Olujić, biće realizovano večeras od 19 časova na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu, saopšteno je iz ovog teatra.

Drama će se premijerno čitati u prevodu Tijane Krivokapić, dodaje se u saopštenju.

U glumačkoj podeli ovog francuskog komada su – Danijela Ugrenović (Majka), Vladan Gajović (Otac), Gojko Baletić (Deda), Marta Bogosavljević (Ćerka) i Teodor Vinčić (Sin).

Drama „Svu moju ljubav“ predstavlja likove koji postaju žrtve sopstvene prošlosti i sećanja. Obeleženi tragičnim događajem koji se odvija i deset godina kasnije, priča je usmerena na potiskivanje i oživljavanje neprijantih sećanja.

Pisac Movinje istražuje putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svestan da su ponekad za to potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

Javnim čitanjem teksta „Svu moju ljubav“ započinje se realizacija Sporazuma o projektu „Frankofonija i Narodno pozorište“ koji su nedavno, 20. januara, potpisali upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić Kominac, direktor Francuskog instituta u Srbiji Manuel Buar i ataše za kulturu Ambasade Francuske u Beogradu Katrin Fodri.

Tema sporazuma je prezentacija i javno čitanje savremenih drama francuskih autora koji će se održavati na sceni Narodnog pozorišta, a u toj prezentaciji će učestvovati mladi umetnici i članovi ansambla ovog teatra.