Foto: Promo

"Anet", film koji je otvorio Kanski festival i dobio petominutne stajaće ovacije, a za koji je Leos Karaks dobio nagradu za najboljeg režisera, stigao je na repertoar domaćih bioskopa.

Obogaćena sjajnom muzikom čuvenog benda Sparks, priča prati stand-up komičara (Adam Drajver), njegovu suprugu, opersku pevačicu (Marion Kotijar) i njihovu dvogodišnju ćerku Anet koja ima iznenađujući dar.

Foto: Promo

„Anet“ je priča o dvoje umetnika, o njihovoj ljubavi, karijerama, egu, njihovom detetu. Za ovo ostvarenje Leosa Karaksa se ne može reći da je klasičan mjuzikl, već moderna opera obojena mračnijim i teskobnijim raspoloženjem koji sa sobom nosi tabloidno predstavljen život dvoje umetnika.

Glavna junakinja filma je En, operska pevačica koja na prvi pogled živi u senci svog ekstrovertnog supruga (Adam Drajver). Marion Kotijar je o svojoj ulozi rekla:

Foto: Promo

– Junaci ovog filma žele da budu priznati, više nego da budu slavni. Mislim da svi imamo potrebu da budemo potvrđeni i priznati, od strane naših roditelja, prijatelja, da pronađemo svoje mesto. Bilo mi je izuzetno zanimljivo da gradim lik operske pevačice, jer sam i na svojoj koži osetila da iako postoji veliko priznavanje mene i mog rada, uvek postoji želja da se ljudi ponovo dokazuju. „Anet“ donosi nepopularna mišljenja – istina nije lepa. Istina boli. Istina je ponekad nepravedna. Stvarni život to često odbija da prihvati. Pozorište to prihvata.

Bonus video: Džodi Komer intervju za Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar