Foto: Promo Zadužbina Milana Mladenovića

Zadužbina Milana Mladenovića objavila je spisak sa 14 pesama koje su, nakon drugog kruga glasanja žirija, ušle u finale za nagradu "Milan Mladenović" za 2020. godinu.

Na regionalni konkurs ove godine bilo je prijavljeno 319 pesama, ali su 234 prijave ispunile uslove. Pesme koje nisu ispunile uslove bile su na engleskom jeziku ili instrumentali ili su objavljene pre 30. juna 2019. godine. Pesme sa kojima su autori konkurisali preslušali su, u svojstvu članova žirija, Srđan Gojković Gile, Darko Rundek i Mirela Priselac Remi. Odlučeno je da u finale, za razliku od prošle godine, umesto 12 uđe 14 pesama.

U finalu su (abecednim redom) pesme „Alkohol“ (Mrave brojim), „Anestezija“ (Nekud), „Anonimni SMS“ (Sale i Sedlari), „Bebo“ (Nataleé), „Daj mi sve“ (Dram), „Dan na Tisi“ (Rebel Star), „Digresija na zeku II“ (Klinika Denisa Kataneca), „Držali smo se za ruke“ (Sara Renar), „Igle“ (Playground Hustle feat. Shot), „Ljubavnik“ (Čao Portorož), „Ona je iz Ju Es Ej“ (Despot Tomić), „Pesma Mesecu“ (Dukatt), „Sve je ko pre“ (Magic Bush) i „Tiho“ (Buč Kesidi).

Proglašenje pobednika i uručenje nagrade „Milan Mladenović“ najavljeno je za 21. septembar, na rođendan frontmena grupe Ekatarina Velika. Svečana dodela nagrade će, kako je najavljeno, moći da se prati uživo preko naloga Zadužbine Milan Mladenović na društvenim mrežama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar