Galerija Matice srpske, Danilo Vuksanović, „Matrica. Javno mnjenje I, II i III“, akril, ulje, git i pesak na platnu, 2020. (pogled na tri lika Laze Kostića, po karikaturi Uroša Predića; Foto: Martin Candir i Galerija Matice srpske

Galerija Matice srpske dobitnik je nagrade "Disrupt" u kategoriji kultura i umetnost (potkategorija komunikacija) za projekat "Izvanredni u vanrednom", saopšteno je iz ove institucije.

Galerija Matice srpske postala je laureat među 60 prijavljenih kandidata u deset različitih kategorija, a ovu nagradu, iza koje stoji „Adam studio“, dodeljuju renomirani profesionalci iz struke kompanijama, institucijama, agencijama, medijima, nevladinim organizacijama i pojedincima čiji su se projekti posebno istakli tokom prošle godine.

Statua DSIRUPT
Priznanje „Disrupt“ Foto: Promo/Galerija Matice Srpske

Nagradom se promovišu projekti koji svojom inovativnošću predstavljaju novinu u poslovanju.

Projektom „Izvanredni u vanrednom“ Galerija Matice srpske je predstavila svoje aktivnosti realizovane u izmenjenim, virtuelnim okolnostima izazvanim izbijanjem pandemije tokom prethodne godine.

Iskorak je započet akcijom „GMS s vama kod kuće“ koja je u svetu digitalnih medija donela interaktivne kvizove, umetničke izazove, virtuelna vođenja, predavanja, onlajn izložbe i edukativne programe za decu. Sledile su akcije „Budi uz umetnost“, „Iz udobnosti vašeg doma“ i „Ukus umetnosti“. Iskustva programa plasiranih u digitalnom svetu preneta su  u prostor Galerije kroz kampanju „Oči u oči sa umetnošću“ i programe „Avantura za velike i male“ i „Prepusti se umetnosti“, podseća se u saopštenju Galerije Matice srpske.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar