Foto: Promo/Matica Srpska

Programi Galerije Matice srpske, koja je u skladu sa epidemiološkim merama zatvorena za posetioce, tokom vikenda, a i u predstojećem periodu "preseljeni" su u virtuelni prostor, pa će tako večeras i sutra biti emitovani na društvenim mrežama i Jutjub kanalu ove institucije, saopšteno je iz novosadske galerije.

Za večeras, u okviru programa „Mesec Frankofonije“, od 19 časova na Fejsbuk strani i Jutjub kanalu Galerije Matice srpske biće emitovan koncert pod nazivom „Šarm francuske muzike“. U pitanju je nastup Novosadskog duvačkog kvinteta, snimljen u okviru Festivala kamerne muzike. Kompozicije Tafanela, Ibera i Mijoa, koje izvodi ovaj kvintet, ističu se paletom Francuzima osobito karakterističnih zvučnih boja. Novosadski duvački kvintet čine: Mirko Marić – horna, Ksenija Mijatović Korom – flauta, Veronika Antunović Marić – oboa, Kristijan Boroš – klarinet i Goran Marinković – fagot.

Za sutra je predviđeno emitovanje kreativne radionica za decu pod nazivom „Vesela umetnička družina“. Ova snimljena onlajn kreativna radionica, koja će takođe biti emitovana na Fejsbuk strani i Jutjub kanalu Galerije Matice srpske pružiće deci šansu da se upoznaju sa zanimljivim životnim pričama čuvenih umetnika poput Pikasa, Van Goga, Modiljanija, Kandinskog, Dalija, koji su se našli u gotovo isto vreme u centru umetničkog dešavanja – Parizu, podseća se u saopštenju Galerije Matice srpske.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar