Foto: Promo/Bijenale fantastike

Bijenale fantastike, prvo po redu, počeće 18. oktobra svečanim otvaranjem izložbe u Zadužbini Ilije M. Kolarca sa početkom od 17.30 sati, saopštili su organizatori.

Bijenale fantastike je zamišljeno kao festival umetnosti nadrealnog, magičnog, vanpojavnog i metafizičkog, a izložba na Kolarcu publici će ponuditi slike 36 umetnika, među kojima su one Budimira Dimitrijevića, Jasne Opavski, Gorana Ćetkovića, Dunje Jung, Vlade Mirkovića, Zorana Krulja…

Stručni žiri, koji su činili profesor Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu Katarina Zarić, likovni kritičar Dejan Đorić i direktor Moderne galerije u Valjevu, Vojislav Jovanović, između 500 radova, koji su pristigli na javni konkurs odabrali 36.

Na otvaranju Bijenala biće proglašeni i dobitnici tri priznanja – Gran prija, Nagrade za životno delo i nagrade „Perspektiva“ za najboljeg mladog umetnika u domenu fantastike.

Foto: Promo/Bijenale fantastike

Bijenale fantastike publici će ponuditi i nekoliko tribina. Za 22. oktobar sa početkom u 18 časova predviđeno je veče sa Oliverom Tomićem, istoričarom umetnosti, dan kasnije tribina „Upoznajte kolekcionare“ i 28. oktobra „Naslednici grupe Mediala“.

Za kraj festivala, 30. oktobra u 18 sati predviđeno je „Veče sa dobitnicima nagrada Bijenala fantastike“.

Bonus video:

Horor filmovi, zašto volimo da se bojimo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar