Predstava "Na vukovom tragu" Foto:Promo/Pozorište mladih

"Na vukovom tragu", jedna od najboljih predstava Pozorišta mladih, koju je inspirisan "Zovom divljine" Džeka Londona režirao Jakub Maksimov, gostovaće 12. oktobra prvi put u Francuskoj, saopštili su iz ovog teatra koji ove godine proslavlja 90. rođendan.

Novosadska ansambl u francuski Šalon putuje na Festival evropskih pozorišta za mlade koji se održava od 10. do 15. oktobra. U bogatom programu će učestvovati tri pozorišne trupe sa jedinstvenim pristupom teatru za mlade. Uz Pozorište mladih predstaviće se trupa sa severa Francuske i jedna iz Tunisa. U prethodna dva izdanja ovog festivala gostovali su umetnici iz Grčke, Irske, Nemačke i Francuske.

Predstava „Na vukovom tragu“ Foto:Promo/Pozorište mladih

Priča “Na vukovom tragu” prati kućnog psa Baka koji biva ukraden i prodat za rad u provinciji Jukon u Kanadi tokom “Zlatne groznice” na Klondajku. Bakova avantura je puna nevolja i iznenađenja, izazvanih ne samo nepoznatim okruženjem, već i buđenjem njegovog do tada nepoznatog duha.

U predstavi igraju Saša Latinović, Slobodan Ninković, Neda Danilović, Jelica Gligorin, Slavica Vučetić, Aleksa Ilić i Dejan Šarković.

Predstava “Na vukovom tragu” na sceni Pozorišta mladih ponovo će biti izvedena 1. novembra.

Bonus video: Premijera predstave „Deca“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar