TIhomir Stanić
TIhomir Stanić u predstavi "Na Drini ćuprija" Foto: Pozorište Teatrijum/Promo

Predstava "Na Drini ćuprija" biće izvedena večeras u 21 sat u Teatrijumu.

„Novoosnovano pozorište upravo je otvorilo monološko kazivanje delova romana Ive Andrića. Pred publikom će se ponovo pojaviti Tihomir Stanić, na čiju inicijativu je pokrenut Teatrijum, čiji je upravnik Vladan Gajović, a uz podršku Univerziteta u Beogradu, koji je ustupio dvorište Kapetan Mišinog zdanja i gradske opštine Stari grad“, navodi se u saopštenju ovog pozorišta.

Teatrijum ove „nulte“ sezone igra od 3. jula do 31. avgusta i imaće više od 50 izvođenja. Sve predstave počinju u 21 sat, a karte se mogu kupiti preko servisa tickets.rs, kao i na blagajni Rektorata svake večeri od 19 časova.

U ponedeljak je izvedena predstava „Deset naprema jedan“, autorski projekat glumice Tatjana Kecman. Sutra je na repertoaru monodrama „Milunka Savić“. Reč je ispovesti heroine srpskih oslobodilačkih ratova u interpretaciji glumice Jugoslovenskog dramskog pozorišta Vesne Stanković.

Milunka - poster
Milunka – poster. Foto: Pozorište Teatrijum/Promo

U četvrtak se prikazuje monodrama „Oj, živote“. Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića, kako se navodi, jeste priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata, počinioca ubistva s predumišljajem. Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a u junu prošle godine i premijerno u Beogradu. Adaptaciju i režiju ovu predstave uradio je Džek Dimić (Jack Dimich). Kako je saopšteno, sav prihod od prodatih karata biće uplaćen Solidarnoj kuhinji.

“Oj, živote”
“Oj, živote”, Džek Dimić. Foto: Pozorište Teatrijum/Promo

U petak, 6. avgusta, na repertoaru je monodrama „Odbrojavanje“, skup kolumni iz pera Tene Štivičić i tiču se emancipacije i traženja identiteta žene u svetu koji je ustrojen po pravilima jačeg pola. Vodič kroz svojevrsno predavanje i retrospektivu prikazaće Maja Šarenac, glumica gradskog pozorišta iz Podgorice.

,,Odbrojavanje”
,,Odbrojavanje”. Foto: Pozorište Teatrijum/Promo

U subotu je na programu StandUp Mariane Aranđelović. Reč je o interaktivnoj i angažovanoj predstavi, navodi se u saopštenju.

Mariana Arandjelović stend-up komičarka
Mariana Aranđelović. Foto: Pozorište Teatrijum/Promo

U nedelju, 8. avgusta, prikazaće se komedija „Sirena i Viktorija“ Aleksandra Galina (prevod sa ruskog Olga Marinković), u režiji Radoslava Milenkovića. Sirenu igra Tatjana Kecman, a lik Viktorije tumači Milena Pavlović.

,,Sirena i Viktorija”
,,Sirena i Viktorija”. Foto: Pozorište Teatrijum/Promo

U ponedeljak, 9. avgusta, na programu je „Ljubavni vremeplov“, pozorišna predstava kabaretskog tipa od 90 minuta o čuvenim ljubavima srpskih velikana, pisaca, naučnika, vladara, muzičara i glumaca kao što su Đura Jakšić, Laza Kostić, Živojin Mišić, Aleksa Šantić, Jovan Dučić, Milutin Milanković, Desanka Maksimović… Za dramatizaciju i režiju pobrinula se Vesna Stanković koja i učestvuje u komadu sa muzičarem Vladimirom Preradovićem Lordom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar