Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Narodni muzej u Beogradu poziva svoje posetioce da obiđu zanimljiv sadržaj u njihovim izložbenim prostorima kao i u u muzejima koji su deo njih, a u kojima je organizovan bogat program.

– Muzejski kardio – pređite više od 5.000 kvadratnih metara razgledajući remek-dela naše kolekcije – poručuju iz Muzeja, a na tri nivoa izložbenog prostora organizuje se nekoliko muzejskih programa:

Narodni muzej u Beogradu Foto: iz Arhive Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda

Stručno vođenje „Dositej Obradović: Ja ću pisati za um, za srce i za naravi človečeske“ biće organizovano u četvrtak 25. avgusta u 18 časova u Muzeju Vuka i Dositeja, gde će narednog dana u 11 časova biti organizovan program „Muzej za bake, deke i unuke: Upoznajmo Vuka i Dositeja kroz igru“.

U Narodnom muzeju održaće se tematsko vođenje „Beogradska mumija“ u subotu 27. avgusta u 11 časova. Istog dana u istom prostoru organizovaće radionicu za decu „A sada svi zajedno“ u 13 časova koja je prilagođena za mališane uzrasta od 7 do 10 godina.

Od 18 časova u planu je stručno vođenje „Barok – pozorište sveta“ takođe u Narodnom muzeju, dok je nedelja rezervisana za predstavu „Moj otac Vuk Karadžić“ u 12 časova u Muzeju Vuka i Dositeja.

Bonus video: Izložba Ervina Vurma u Muzeju savremene umetnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar