Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vlada Republike Srbije donela je odluku da su opet dozvoljena kulturna dešavanja i rad pozorišta, uz poštovanje preporučenih mera. Reflektor teatar ove godine obeležava svoju sezonu „Post istina je laž“ a prva na (ponovnom) repertoaru je uvek aktuelna predstava „Muškarčine“, saopšteno je iz ove nezavisne pozorišne trupe.

Predstava je zakazana za 31. avgust na otvorenoj sceni Dorćol Platz-a, sa početkom u 21h. Broj sedišta je ograničen kako bismo sproveli sve zdravstvene mere. Karte možete kupiti preko Tickets-a i na blagajni Reflektor teatra (u Dorćol Platz-u, adresa je Dobračina 59b). Takođe, moguće su i rezervacije na broj telefona 060/3008886.

Šta znači biti muškarac u Srbiji? Kako je biti tata? Čemu nas uči patrijarhat? Da li je roze boja za devojčice, ili može i za dečake? Šta je antropologija i kako je ona povezana sa muško-ženskim odnosima? I ko je to, muškarčina?

PROČITAJTE JOŠ

Muškarčine su svuda oko nas. U pozorištu, Muškarčine traju već skoro 9 godina i beleže preko 150 izvođenja. Uvek su aktuelne, jer maskulinitet i njegovo poimanje ne prevazilazimo. Uvek su aktuelne i kao pozorišni i kulturni repertoar, jer nam je umetnost potrebna.

Šta je za vas znači biti pravi muškarac?

Reflektor teatar deli dva puta dve karte za najkreativniji odgovor. Redakcija Nova.rs će izabrati dobitnike/ce koje će kontaktirati kako bi mogli da preuzmu svoje karte.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar