Izlozba, mozaik, galerija singidunum
Foto: Galerija Singidunum/Promo

Sedam umetnica okupljenih u grupu "Iskorak" predstaviće se, zajedno sa likovnim umetnikom Aleksandrom Pantićem, mozaicima u galeriji Singidunum u Beogradu od 11. do 18. avgusta. Ovo je njihova prva izložba na kojoj će nastupiti kao grupa.

Umetničku grupu „Iskorak“ osnovali su Snežana Vujnov, Nataša Jasen Tomić, Milena Bajić Đorić, Mirjana Petričević, Nada Aleksić, Vesna Ristić i Katarina Rogulić u junu 2019. godine.
Naziv grupe odabran je, navode umetnice, kao simbol „zajedničke težnje članica grupe da svojim umetničkim radom, te ličnim životnim stavom, interesovanjima, vrednostima i ponašanjem učine pozitivan, kvalitativni pomak iz životne svakodnevice, kulturnog ukusa i navika svoga društvenog okruženja“.

Grupa je osnovana sa ciljen da neguje i razvija likovno-umetničko stvaralaštvo u okviru mozaika, a ne računajući pojedinačne izložbe članica, ovo je prva zvanična izložba grupe kao celine.
Počasni gost izložbe je likovni umetnik Aleksandar Pantić, master zidnog slikarstva.

Otvaranje izložbe zakazano je za 11. avgust od 19 sati ispred galerije Singidunum u Knez Mihailovoj ulici zbog mera zaštite od koronavirusa, navode organizatori, pozivajući posetioce da ponesu maske, održavaju potrebno fizičko rastoranje i ograničenje broja posetilaca koji mogu istovremeno da borave unutar galerije.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar