Minstrel
Grupa Minstrel Foto: Promo/Fedja Papric

Novosadska grupa Minstrel objavila je spot za pesmu "Hrana" sa albuma "Zalazak" (2020), objavljenog i na vinilu, a najavljuju i novo izdanje za koje su snimili još dve pesme.

„Ovog puta sam odlučio da uopšte ne razmišljam o spotu osim o stvarima koje su zaista samo naša odgovornost, a to je da dobro izgledamo i da budemo dobro raspoloženi. Poslušao sam savet prijatelja pri izboru režisera i obratio se Vuku Protiću. Zatim smo učinili sve što je od nas zahtevano. I to je sve. Rezultat je, po mom mišljenju, najbolji spot grupe Minstrel do sada. Za mene kao pisca teksta je najveće iznenađenje i radost bilo to što se u spotu pojavljuju reference na filmove i spotove koje su potpuno adekvatne mislima i primislima koje teku kroz stihove, a kojih sam mogao ili nisam mogao da se setim. To je za mene bio neki dokaz da je pesma razumljiva, iako smo Vuk i ja razmenili samo nekoliko reči”, naveo je Marko Trbović, pevač i gitarista Minstrela, dodajući da je snimanje spota podržao i grad Novi Sad.

Pesma „Hrana“ nalazi se na petom albumu grupe Minstrel „Zalazak“ koji je nedavno izašao i na vinilu.

Grupu Minstrel sredinom osamdesetih osnovali su tada petnaestogodišnji srednjoškolci i prve svoje snimke napravili su 1985. godine. Danas nastupaju kao trio: Marko Trbović (gitara i glas), Klea Trbović (bas) i Dejan Kijanović (bubnjevi).

Album „Zalazak“ sa 11 pesama objavio je novosadski „Studio Odbij“, producent je Grejm Roson iz „Silver Street Studios“ u Redingu u Velikoj Britaniji. Album iz 2020. godine prvi je album grupe izašao na vinilu. Minstrel je u međuvremenu snimio još dve pesme i priprema novo izdanje.

„Već smo u pripremama za sledeći spot, za novu pesmu nastalu neposredno posle zadnjeg albuma. Saradnike i metod, naravno, nećemo menjati. To jest, jedva čekamo da vidimo šta će Vuk da uradi. Dobar je osećaj kada ne moramo da mislim o spotu nego samo da sviramo muziku – navodi Trbović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar