Foto: Promo

Prednovogodišnja trodnevna mini prodajna izložba izdavača: Klio, Geopoetika, Lom, Blum, Darma, Presing i Karpos, održaće se od 13. do 15. decembra u UK Parobrod, od 10 do 21 časova.

Uz muziku Dorsa, Leonarda Koena, Boba Dilana, Peti Smit, Radiohead, Milana Mladenovića, Đanija Morandija, Adrijana Ćelentana i njegovih 24 hiljade poljubaca, knjige će biti dostupne po sniženim cenama, u glavnom holu i Parobrod teatru, a ulaz je slobodan.

Katarina Lazić, urednica književnog programa UK Parobrod, kaže za Nova.rs da će ovaj trodnevni prednovogodišnji mini sajam knjiga biti održan pre Svetog Nikole, jer su posle te velike srpske slave svi okrenuti proslavama praznika Nove godine i Božića.

– Imaćemo nešto manje izdavača u odnosu na prošlu godinu, ukupno sedam. I od tih sedam izdavača ja smatram da su jako važne knjige one koje su okrenute ka muzici, odnosno biografijama i stvarima koje se vezuju za ikone pop kulture. To su Dorsi u izdanju kuće Clio , biografija Leonarda Koena, čija je boografija predstavljena u Parobrodu, zatim knjige Boba Dilana, knjiga o Milanu Mladenoviću “Dečak iz vode”, ali i neka nova izdanja kao što je uticaj italijanske kulture na nekadašnju Jugoslaviju, u izdanju Geopoetike i knjiga o jednoj pesmi benda Radiohead u izdanju Darme.

Ona dodaje da je UK Parobrod želeo da ugosti i neke druge izdavače iz drugih gradova, kao što su Vršac ili Novi Sad, ali oni nisu mogli da dođu zbog organizacije.

– Ko bi mogao da prodaje ceo dan da prodaje knjige, jer sajam traje od 10 ujutru do 21 sat. Inače, nama je važno da imamo neki kontinuitet koji je sasvim slučajno prošle godine uspostavljen. To je napravljeno eksperimentalno prošle godine zbog kovida jer nije bilo velikog beogradskog Sajma knjiga. Ideja je bila da napravimo prostor za male izdavače koji nisu dovoljno vidljivi. I da ne bi ušli u kalendarsku 2023. mi sada organizujemo mini sajam kao prednovogodišnji – zaključuje Katarina Lazić.

UK Parobrod se nalazi u Kapetan Mišinoj 6a na Dorćolu.

Bonus video: Milena Marković – odlomak iz romana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar