Foto:Mikser promo

Mikser festival i Fakultet primenjenih umetnosti raspisali su umetnički konkurs "Black box" u okviru kojeg mladi autori imaju mogućnost da do 11. aprila dostave konceptualna rešenja kao odgovore na aktuelnu ovogodišnju temu "Princip nade", saopštili su iz Miksera.

Inspirisani nemačkim filozofom Ernstom Blohom i njegovim književnim delom „Princip nade“, organizatori Miksera pozvali su autore da to iskoriste kao polaznu tačku u promišljanju svojih konkursnih rešenja i razmisljaju kakvu budućnost priželjkuju i šta čine da je ostvare.

Ovogodišnja izložba „Black Box“, kao i 12. izdanje manifestacije Mikser festival, zakazani su od 26. do 28. maja u kompleksu Zornića kuća nadomak Beograda pod sloganom „Zagrljaj“.

Pored učešća u centralnom umetničkom programu Mikser festivala, nagrađeni autori sa konkursa imaće priliku da učestvuju u razgovorima sa relevantnim stručnjacima iz regiona, poput kustosa Ervina Dubrovića, direktora Muzeja grada Rijeke, člana ovogodišnjeg selekcione komisije projekta „Black Box“, navode organizatori.

Rezultati konkursa biće objavljeni 15. aprila na sajtu Mikser festivala, navode iz ove organizacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar