Zubin Mehta KZŠ
Ivan Tasovac. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Gajim snažna osećanja prema ovom gradu i orkestru Beogradske filharmonije, kazao je proslavljeni dirigent Zubin Mehta na jučerašnjem susretu sa medijima u sali Filharmonije.

Slavni maestro, koji će 10. jula na Kolarcu po deseti put predvoditi orkestar Beogradske filharmonije, istakao je na susretu sa medijima da ga je po dolasku u Beograd sačekala sjajna vest.

Zubin Mehta KZŠ
Ivan Tasovac, Zubin Mehta Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

A ona glasi da je pre neki dan završen konkurs za idejno rešenje nove zgrade Beogradske filharmonije za koju se slavni indijski dirigent već godinama zalaže i do kraja avgusta, kako je precizirao Ivan Tasovac, direktor ove institucije, biće izabrano pobedničko rešenje.

– Možete zamisliti kakva snažna osećanja gajim prema ovom orkestru i ovoj zemlji. Svih ovih godina sa velikim zanimanjem pratio sam njihov razvoj i sada je stigla vest o novoj koncertnoj dvorani. Bolju vest od te nisam mogao da čujem. To je najbolja moguća vest i za orkestar i za sam grad. Imate sjajan orkestar, divnu publiku i zaslužujete bolju koncertnu dvoranu – odgovorio je Zubin Mehta na pitanje Nova.rs.

Dolazak Mehte u Beograd baš sada krije puno simbolike, istakao je Tasovac, dodavši:

– Pre neki dan, tačnije 4. jula završen je konkurs za idejno rešenje nove zgrade. Da nije bilo Zubina Mehte i njegove nesebične podrške  teško da bi sada moglo da se govori da je ovo najveći projekat u kulturnoj infrastrukturi koji je konačno pred svojom punom realizacijom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar