Foto:promo

Međunarodni kongres "Održiva arhitektura - energetska efikasnost", 4. po redu, počinje večeras u 19 časova u Jugoslovenskoj kinoteci, saopštili su organizatori.

Kongres će obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. 

Do 10. oktobra biće održana predavanja deset eminentnih arhitekata iz isto toliko zemalja sveta, kao i izložbe arhitekata i poznatih brendova, potom radionice, tribine… Biće održana i dodela nagrada mladim arhitektima i studentima na međunarodnom arhitektonskom konkursu „Mikro eko kuća 2021“. 

Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz novije projekte i studije približiće publici svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima.

Na izložbi učesnici i posetioci će imati priliku da vide nove tehnologije, proizvode i materijale koji se primenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi.

Foto:promo

U okviru Kongresa će se održati i dve radionice za studente i mlade arhitekte, od kojih će jednu voditi pejzažna arhitektica i nagrađivana dizajnerka vrtova Kejte Guld iz Engleske, dok će za drugu radionicu biti zadužen Saša Begović, profesor Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu.  

Predavači na Kongresu su: Kejt Guld (Engleska), Dris Vens i Marten Vanbel (Belgija), Sonja Radović Jelovac (Crna Gora), Juri Troj (Austrija), Saša Begović (Hrvatska), Peter Kucia (Nemačka), Aljoša Dekleva (Slovenija), Miteš Diksit (SAD), Zoran Abadić (Srbija) i Stefan de Koning (Holandija).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar