Nedim Nezirović i Marko Grabež
Nedim Nezirović i Marko Grabež Foto: Vesna Lalić/Dragan Mujan/Nova.rs

Stanje Javnog servisa je već godinama takvo da uvek deluje šokanto kada neko od gostiju uspe da kaže nešto što se ne uklapa u koncepciju i uređivačku politiku te kuće. Ovog puta heroji su mladi glumci Marko Grabež i Nedim Nezirović, koji su svoje gostovanje u Jutarnjem programu RTS-a iskoristili da pozovu građane na novi ekološki protest na ulicama širom Srbije.

Ko su u stvari ova dvojica mladih umetnika? Marko Grabež i Nedim Nezirović, trenutno su najaktuelniji zbog zapaženih uloga u seriji „Nečita krv“ u režiji Milutina Petrovića koja se prikazuje na Javnom servisu.

Za Marka Grabeža kažu da je jedan od najtalentovanijih glumaca svoje generacije. Imamo priliku da ga gledamo na mnogim pozorišnim scenama u Beogradu, ali i slušamo u alternativnoj grupi „KoiKoi“ gde peva i svira gitaru. U „Nečistoj krvi“ glumi efendi – Mitu, jednog od sinova Hadži Trifuna. Bio je pravo osveženje i u serijama „Senke nad Balkanom 2“ i „Branio sam Mladu Bosnu“.

Sa sedam godina roditelji su ga upisali u Dadov, a sedam godina je pohađao studio Sandre Rodić Janković. Završio je Petu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi Dragana Petrovića Peleta. Kažu da je vredan i ozbiljan, već na trećoj godini fakulteta igrao je u filmu „Otadžbina” Olega Novkovića. Svaka njegova uloga deluje kao rezultat ozbiljnog i promišljenog rada. Neke od predstava u kojima glumi su Grobnica za Borisa Davidoviča (srpsko-hrvatsko-slovenačka koprodukcija), Dnevnik o Čarnojeviću (JDP), Kafa i cigarete (Atelje 212), Ukalupljivanje (Kult), „Čitač“ (BDP)…

Nedim Nezirović – zvezda serije „Klan“ i BDP-a

Nedim Nezirović je preko noći postao miljenik televizijske publike igrajući negativca Pašu u krimi seriji „Klan“ Bobana Skerlića. U toku je snimanje druge sezone, a u međuvremenu je glumac iz Novog Pazara pokazao svoj talenat i na teatarskim daskama, u predstavi „Cement Beograd“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Publika kraj malih ekrana Nezirovića od prošlog vikenda gleda u seriji „Nečista krv“. U ovom kapitalnom ostvarenju po scenariju Vojislava Nanovića, tumači ulogu Jovče, takođe jednog od sinova Hadži Trifuna (Dragan Bjelogrlić).

Nedim Nezirović je rođen u Novom Pazaru, a glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića Peleta, kao i njegov kolega Grabež.
Svojevremeno je na Festivalu predstava za decu i mlade, profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“ u Lazarevcu, poneo glavnu nagradu za ulogu Milana – deteta kome je svega dosta, u predstavi „Nije lako biti dete“ Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

Sa predstavom „Beton mahala“, koju je napisalo je osmoro mladih Novopazaraca koji svoje autentične ispovesti i igraju u predstavi, a koja je u njihovom rodnom gradu bila zabranjena zbog toga što kritikuje tamošnje prilike, proputovao je region i osvojio je pozorišnu publiku.

Trenutno igra dve predstave u Malom pozorištu Duško Radović. To su „Pepeljuga“ Stevana Bodrože i „Dečak sa koferom“ reditelja Damjana Kecojevića.

Bonus video: Ivan Marović, o građanskim protestima, državnim batinašima devedesetih i danas…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare