Foto: Promo

Romantična komedija "She Came to Me" scenaristkinje i rediteljke Rebeke Miler otvoriće 16. februara Berlinski filmski festival.

Novi film rediteljke, poznate po ostvarenju „Megin plan“, u kom glavne uloge tumače Piter Dinklidž i En Hatavej, biće premijerno prikazan na otvaranju 73. Berlinala u vantakmičarskoj, Gala selekciji, saopštili su organizatori čuvenog nemačkog festivala A kategorije.

En Hatavej u sceni iz filma Foto: Promo

Pored Dinklidža i Hatavejeve u ovoj romantičnoj komediji igraju i Marisa Tomej, Džoana Kulig i Brajan d’Arsi. Priča novog filma Milerove smeštena je u Njujork, gde čuveni kompozitor, kojeg igra Dinklidž, ima „kreativnu blokadu“, a trebalo bi da završi operu, koja bi označila njegov kambek. I na sugestiju svoje supruge, inače terapeutkinje, koju igra En Hatavej, kreće „u poteru za inspiracijom“ koja će mu doneti više nego što je očekivao…

– Veoma nam je drago što festival otvaramo neodoljivom komedijom koja se bazira na svakodnevnim konfliktima zapadnog društva. Likovi koje je osmislila Rebeka Miler i koje su oživeli fantastični glumci odabrali su da prate svoju inspiraciju umesto da dozvole da budu podvrgnuti diktatima društva. Ovaj film je magična oda slobodi izraza – izjavili su, kako prenosi „Holivud riporter„, čelnici Berlinala Marijeta Risenbek i Karlo Šatrijan.

Biće ovo simbolično i povratak sineastkinje u Berlin. Baš sa filmom „Megin plan“ iz 2015. Rebeka Miler je poslednji put bila na Berlinalu.

Berlinski filmski festival održaće se po 73. put od 16. do 26. februara, a ranije je najavljeno da će Zlatnog medveda za životno delo dobiti Stiven Spilberg.

Bonus video: Alfred Hičkok

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar