Mads Mikelsen Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

I dok je ovih dana Sarajlije i one koji šetaju gradom Mads Mikelsen "posmatrao" s bilborda, jer je zaštitno lice jednog brenda piva, "ukazao se" u zbilji u glavnom gradu BiH.

„Skoknuo“ je slavni danski glumac na brzaka u Sarajevo, u kome ostaje tek nekoliko sati, kako su nam rekli organizatori festivala, tokom kojih ima „gust raspored“.

No, odmah po dolasku stigao je da podeli meze sa svojim kolegom s ovih prostora Zlatkom Burićem, koji je ovde na otvaranju 28. Sarajevo film festivala predstavljao film Rubena Ostlunda „Trougao tuge“.

Fotku uz tradicionalni mezetluk u Sarajevu s Burićem, s kojim je igrao još polovinom devedesetih u filmu „Pusher“, podelio je glumac iz Kopenhagena i na društvenim mrežama.

Satima pre nego što je najavljeno Mikelsonovo pojavljivanje na crvenom tepihu zakazano nakon 18 časova novinari i obožavaoci tiskali su se kraj ograđenog prostora ispred Narodnog pozorišta Sarajevo, uz neizbežno pitanje – Kad će Mads? A sve ne bi li uspeli da mu priđu i slikaju se s njim. Gotovo da se predosećala histerija na crvenom tepihu, još uvek nezabeležena na ovom, 28. izdanju Sarajevo film festivala.

Foto: N1

A još pre dve godine jedan od najtraženijih danskih glumaca Mads Mikelsen trebalo je da dođe u Sarajevo. Ali, pandemija je osujetila njegov dolazak na Sarajevo film festival kako bi primio Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Večeras će biti prikazan i film „Lov“  na kojem je 2012, pre Oskarom nagrađene „Još jedne ture„, sarađivao s Tomasom Vinterbergom.

Uoči „Lova“ večeras u u Ljetnom kinu, Mikelsen će svečano primiti nagradu, a održaće i masterklas koji će publika moći da gleda na platformi ondemand.sff.ba.

Bonus video: Sve zvezde 28. Sarajevo film festivala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar