Leonardo Dikaprio, Mads Mikelsen kombo
Foto: Promo, Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

"Biće zanimljivo videti rimejk", kaže Mads Mikelsen, glavni glumac u "Još jednoj turi", na najave da će Leonardo Dikaprio snimiti američku verziju ovog Oskarom nagrađenog danskog ostvarenja.

Dan nakon dodele Oskara, pronela se vest da je prava za rimejk „Još jedne ture“ danskog reditelja Tomasa Vinterberga otkupila producentska kuća Leonarda Dikaprija i holivudska zvezda našla se na meti kritika zbog toga. Međutim, Vinterberg je stao u odbranu Dikapriju. Ali glavno pitanje, kako će Dikaprio odigrati ulogu koju je već briljantno odigrao Mads Mikelsen, kao i šta na sve to kaže danski glumac sa takođe zavidnom karijerom u Holivudu, ostalo je otvoreno. Sad se oglasio i Mikelsen.

„Uvek je problematično napraviti rimejk, ali sa druge strane razumem i zašto se to radi. Iako će mnogi ljudi možda pogledati original, on nije toliko veliki. Rekao sam već ranije da imam utisak da je mnogo Amerikanaca gledalo film. Tako da, biće zanimljivo videti taj rimejk“, rekao je je Mikelsen, a prenosi „Entertejnment vikli“.

Mikelsen u „Još jednoj turi“, apsolutnom pobedniku Filmskog festivala u Berlinu i dobitniku Oskara za najbolji strani film, igra Martina, profesora istorije u krizi srednjih godina koji se sa još trojicom prijatelja okreće eksperimentu zasnovanom na ideji norveškog psihologa Fina Skarderuda da čovek sa 0,5 promila alkohola u krvi postaje opušteniji i kreativniji, zbog čega se stalno „dolivaju“ da bi bili u takvoj fazi.

Za Mikelsena mnogi ocenjuju da je u filmu odigrao ulogu „za Oskara“. Glumac u odgovoru na nameru Leonarda Dikaprija da snimi rimejk ocenjuje i da bi nova verzija mogla da pokaže i kulturološke razlike.

„Postoje neke kulturološke razlike kad je alkohol u pitanju od nacije do nacije, a posebno između Danske i Amerike. I svi uvek pitaju: neće li oni tome pristupiti sasvim drugačije u Americi? Možda. Možda i neće. Mislim da je film o prihvatanju života i ponovnog pronalaska života svakog ponaosob. Ako to urade kako treba, možda mogu i da imaju izvesnih sloboda kad dođe do alkohola“, zaključio je Mikelsen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare