Mads Mikelsen u Sarajevu Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Cika, vriska, guranje, nesnosna gužva, blikoran saobraćaj i posteri s likom najpopularnijeg danskog glumca Madsa Mikelsena bili su prizor koji je danas čitavog popodneva mogao da se uoči ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

Na desetine i desetine mlađanih obožavalaca, uglavnom tinejdžerki, naoružanih fotkama s likom Madsa Mikelsena strpljivo su čekićali ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu kako bi dočekali najveću zvezdu trećeg dana 28. Sarajevo film festivala, dansku glumačku zvezdu.

„Rvali“ su se za što bolju poziciju kako fanovi Mikelsena, tako i pripadnici medija iz čitavog regiona, samo da bi videli izbliza zvezdu filma „Još jedna tura“, ali i Holivuda. I strpljivo su čekali, a kada je stala limuzina ispred Narodnog pozorišta, zaorili su se urlici: Mads, Mads, Mads!

I zaista za tri dana Sarajevo film festivala još nije na crvenom tepihu viđena ovakva histerija i uzbuđenje…

Glumac, koji je u Sarajevo došao kako bi primio nagradu Počasno Srce Sarajeva, izašao je više nego elegantan s nonšalatnim osmehom.

Mads Mikelsen u Sarajevu Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Stigao je da ispozira, da potpiše poneku fotku sa svojim likom, ali i da kaže koju reč predstavnicima medija, uprkos neprestanim uzvicima i vrištanju tinejdžerki: „Mads, dođi, Mads pogledaj me…“

Komentarišući svoju popularnost Mads Mikelsen je na crvenom tepihu kazao kako je to valjda rezultat toga što je „gluma nije njegov posao iz snova“:

– Imao sam sreće da radim sa fantastičnim ljudima, koji su me gledali drugačijim očima, i mislim da je moj uspeh kombinacija sreće i truda – skroman je bio Mikelsen.

Mads Mikelsen u Sarajevu Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

A prisetivši se posla pre glume, onog profesionalnog plesača priznao je kako mu ples ne nedostaje:

– Kad pomislim na ustajanje ujutru, pa odmah zagrevanje, višesatno vežbe, nimalo mi ne nedostaje. Poslednji put sam plesao, verovali ili ne, kad sam snimao „Još jednu turu“ Tomasa Vinterberga. I divno je bilo kada smo dobili Oskara.

Mads Mikelsen u Sarajevu Foto:EPA-EFE/FEHIM DEMIR

S obzirom da pre dve godine kada je originalno trebalo da dođe u Sarajevo da primi priznanje Počasno Srce Sarajeva za doprinos filmu nije mogao da dođe zbog pandemije istakao je i ovo:

– Bilo mi je drago kad su me obavestili o nagradi, ali desio se sticaj nesrećnih okolnosti. Ali, eto tu sam – poručio je Mads Mikelsen pre nego što se povukao na „sigurno“, u odaje Narodnog pozorišta Sarajevo.

Bonus video: Sve zvezde 28. Sarajevo film festivala

Komentari

Svi komentari (2)