Rabije Kurnaz protiv Džordža Buša Foto:Andreas Hoefer - Pandora Film

Novo, jedanaesto izdanje festivala GoetheFEST biće održano od 8. do 11. decembra u Beogradu, pod sloganom "Ljubav je nezaustavljiva".

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano sedam aktuelnih nemačkih filmskih ostvarenja i to u dvorani Kulturnog centra Beograda. Festival će, osim u Beogradu, biti održan u Novom Sadu od 9. do 12. decembra i to u Kulturnom centru Novog Sada, kao i u Nišu od 10. do 13. decembra.

Pred publikom u Beogradu, Novom Sadu i Nišu naći će se ostvarenja „Dragi Tomase“ Andreasa Klajnerta, koji će i otvoriti festival, potom „Kokon“ Leoni Kripendorf , „Jok“ Ditriha Brigemana, „Svi pričaju o vremenu“ Anike Pinske, „Rabije Kurnaz protiv Džordža Buša“ Andreasa Drezena, koji je u našoj zemlji premijerno prikazan letos na Paliću, na Festivalu evropskog filma, „AEIOU“ Nikolet Krebic i „Devojke iz ruševina: Priča Šarlote Šuman“ Olivera Kraha.

Ovaj festival, koji se održava od 2012. godine, publici tradicionalno donosi presek savremene nemačke kinematografije, uz najbolja ostvarenja s jednog od najvećih festivala na svetu – Berlinala.

Bonus video: Otvaranje Festivala autorskog filma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar