Lena Kovačević Foto:Ivan Dinić/Nova S

Jovan Maljoković i Lena Kovačević nastupiće u subotu i nedelju na beogradskom Trgu republike u okviru Beogradskog letnjeg festivala, saopštio je BELEF.

Srpski dzež saksofonista i kompozitor Jovan Maljoković nastupiće u subotu, 6. avgusta, a kako najavljuju organizatori, atmosferu pre njegovog nastupa zagrejaće latino muzikom „Warm up“ di-džej set.

Maljoković je osnivač i član „Balkan salsa benda“, kao i umetnički direktor Valjevskog džez festivala. Sa bendom Gorana Bregovića „Orkestar za svadbe i sahrane“ svirao je četiri godine, a dobitnik je Nagrade za životno delo Nišvil džez festivala za 2015. godinu.

Dan kasnije, 7. avgusta, na Trgu nastupa Lena Kovačević, a prethodiće joj sastav „Skaj čelos“ koji čine Angelina Živković, Milica Jeković i Mima Majstorović.

Kovačevićeva je džez muzičar, kompozitor i tekstopisac. Diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu i nastupala na brojnim takmičenjima i festivalima.

Sarađivala je sa Kraljevskim holandskim orkestrom, sa kojim je održala seriju koncerata u Holandiji i Belgiji, uključujući i nastup pred holandskom kraljicom.

A u ponedeljak, 8. avgusta sledi nastup sastava „Glas ne Žice“ i Ivana Ilića i benda „Tetra Pek“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar