Daniel Barenboim
Daniel Barenboim Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Legendarni pijanista i dirigent Danijel Berenbojm otkazao je sve svoje angažmane za naredne nedelje zbog operacije, objavila je danas milanska Skala.

– Berenbojm je prinuđen da prekine svoje aktivnosti narednih nedelja da bi se podvrgao hirurškoj intervenciji – navela je u saopštenju italijanska opera u kojoj je bio muzički direktor od 2005. do 2014. godine.

Danijel Berenbojm (79) je trebalo 8. februara da svira Betovenove sonate u okviru serije koncerata posvećenih velikim pijanistima, a koncert je odložen za 13. jun. Takođe je trebalo 12. februara da učestvuje na koncertu zajedno sa Filharmonijom Skale pod dirigentskom palicom Zubina Mehte. Za taj koncert nije naveden novi datum.

Daniel Barenboim
Daniel Barenboim Foto: EPA-EFE/Miguel Angel Molina

Izaraelsko-argentinski maestro je muzički direktor berlinske Državne opere i njenog orkestra Štatskapele, tokom tri decenije, sa kojima ima ugovor do 2027.

– Ostaću dok budem imao snage, ako ne, otići ću. Ne želim da ostanem kao relikvija iz prošlosti – rekao je prošle godine za „Frans pres“.

I ove godine Novogodišnji koncert Bečke filharmonije oduševio je televizijske gledaoce širom sveta, održan je u „Zlatnoj sali“ bečkog Muzičkog udruženja, a već treći put dirigovao je Danijel Berenbojm, koji sarađuje sa Bečkom filharmonijom još od 1965. godine kao pijanista, a od 1989. kao dirigent.

Bonus video: Koncert Nemanje Radulovića u Kolarcu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar