Jagoš Marković i Milan Lane Gutović tokom rada na predstavi "Putujuće pozorište Šopalović" / Foto: Nebojša Babić/Promo

Bolje pitajte Jagoša kako je njemu sa mnom, a ne kako je meni sa njim, kazao je glumac Milan Lane Gutović na pitanje kako sarađuje sa rediteljem Jagošem Markovićem.

Glumac Milan Lane Gutović, posle predstava „Putujuće pozorište Šopalović“ u Jugoslovenskom dramskom pozorištu i „Sumrak bogova“ u Beogradskom dramskom pozorištu, ponovo sarađuje sa rediteljem Jagošem Markovićem.

Gutović radi sa Markovićem, ponovo u pozorištu na Krstu, i to u komadu Gorana Stefanovskog „Divlje meso“.

Premijera predstave planirana je za 24. april, saopšteno je na današnjem susretu sa medijima u Beogradskom dramskom pozorištu. Jagoš Marković ne samo što potpisuje režiju komada makedonskog pisca koji je preminuo pre dve godine, već i adaptaciju, scenografiju i izbor muzike.

Milan Lane Gutović danas u BDP, Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

U glumačkoj podeli su, pored Gutovića, i Branka Katić, Jovo Maksić, Luka Grbić, Marko Todorović, Aleksandar Vučković, Andrijana Đorđević, Vanja Nenadić i Pavle Pekić.

S obzirom da je ovo četvrta uzastopna saradnja Gutovića i Markovića na pitanje kako mu je sa rediteljem glumac je imao vrlo originalan odgovor:

Lane Gutović i Vesna Čipčić u BDP-u Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

– Bolje pitajte Jagoša kako je njemu sa mnom- kroz smeh je rekao Lane Gutović. Zasmejao je, ne samo svoju koleginicu Vesnu Čipčić, koja je sedela kraj njega, već i ostale kolege, kao i sve medijske ekipe. I to je bilo sve što je otkrio o predstavi na kojoj radi.

Inače, komad „Divlje meso“, koji je smešten u predvečerje Drugog svetskog rata, svoju praizvedbu imao je 1979. godine u Skoplju. Od tada je, uz odlične kritike, više puta postavljan na scenama širom bivše Jugoslavije, a još 1982. godine Slobodan Unkovski uradio je TV film po tekstu Stefanovskog u kome su igrali Ljuba Tadić, Ljiljana Krstić, Svetozar Cvetković… Muziku je radio Goranov brat, slavni makedonski muzičar Vlatko Stefanovski.

Inače, „Divlje meso“ nije jedina predstava koju će Gutović naredne godine igrati u BDP-u, s obzirom da ga očekuje i uloga u predstavi „Zelena čoja Montenegra“, u režiji Nikite Milivojevića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar