Glumac Andrija Kuzmanović pružio je podršku kolegama koji su premijerno izveli predstavu "Mačka pečena" u Teatru na Brdu i tom prilikom naveo da je poruka iza ovog komada jasna.

Predstava „Mačka pečena“ u režiji Đurđe Tešić, a po tekstu Milene Depolo oduševila je publiku u Teatru na Brdu, koja je ekipu nagradila ovacijama.

Reč je o komadu koji u okviru 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja govori o naizgleg idiličnom bračnom odnosu, koji iza zatvorenih vrata krije nedopustivo partnersko nasilje.

PROČITAJTE JOŠ

Kuzmanović je podržao ovu akciju i kolege Viktora Savića i Jelenu Đokić koji su noseća imena ove predstave.

„Drago mi je da ova ustanova ima ovako jednu lepu predstavu. Pristupili su ovome jako ozbiljno, ovo je jedna tema koja nas dira, i koja nije skoro odrađivana u našim pozorištima. Zaista sam uživao i mislim da je aplauz na kraju sve rekao“, rekao je glumac za Nova.rs.

Jedan od lajtmotiva predstave su i društvene mreže koje realnost glavnih junaka prikazuju u znatno lepšem svetlu u odnosu na stvarnost. Kuzmanović se osvrnuo na uticaj ovih platformi na naše živote i otkrio da li misli da je moguće „izboriti se“ sa njihovim negativnim uticajem.

„Mislim da mi sada ne možemo sa tim da se izborimo, neka naša pokolenja verovatno da, to je sada trend i ne možeš da radiš nijedan posao ako nemaš Instagram ili Fejsbuk. To je na neki način i bolest, ali možemo to jednostavno da nazovemo i današnjicom.“

Na pitanje da prokomentariše partnersko nasilje, Kuzmanović je istakao da je takva pojava svakako negativna, ali da društveno angažovane predstave poput „Mačka pečena“ na pravi način ukazuju na opasnost.

„Mislim da moramo da radimo dosta na sebi da bi mogli da budemo normalniji. Ali došlo je neko ludo vreme i vidim da je sve to odnelo maha. To su oni u predstavi i pokazali, ali mislim da je Viktor odigrao ovo dosta nežno. Oni su samo kroz neku gestu pokazali nasilništvo, tu njegovu grubost. Ali shvatili smo šta su nam preneli – to je poruka da danas moramo jako da se pazimo“, zaključio je.

Ceo razgovor s Andrijom Kuzmanovićem pogledajte u video prilogu na početku teksta.

BONUS VIDEO: Intervju – Slavko Štimac

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare