"Porodični odmor", Foto: FCS/Promo

Kratkometražni igrani film „Porodični odmor“ Katarine Koljević biće prikazan u takmičarskom programu studentskog filma ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, saopštio je Filmski centar Srbije.

“Milena i Marko su u poseti njegovom ocu na planini, gde on živi. Ovo je lažni odmor, zato što oboje imaju druge namere: on želi da ubedi oca da proda kuću a ona želi da njihova veza postane ozbiljna, ili bar da postane prava veza. Marko glumi za svog oca, i Milena mu se pridružuje u tome ali ubrzo shvata da čovek u koga je mislila da je zaljubljena ne postoji”, stoji u kratkom sižeu devetnaestominutnog ostvarenja u produkciji beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti i uz podršku Filmskog centra Srbije (FCS).

Pročitajte još:

Scenario za „Porodični odmor“ napisala je Melina Pota Koljević, direktorka fotografije je Milica Drakulić. Film je montirala Andrijana Krčmar. Dizajn zvuka je zasluga Luke Ožegovića, kostimografkinja je Lara Popović, a šminkerka Snežana Crnoglavac. Za produkcijski dizajn (scenografiju) je bila zadužena Marija Mandić.

Katarina Koljević je i producentkinja svog ostvarenja, u kome uloge tumače: Maja Šuša, Dado Ćosić, Boris Isaković, Mina Ivanović, ističu u Filmskom centru Srbije.
Katarina Koljević (1993) je 2017. godine diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za Filmsku i TV režiju. Tokom studija je snimila više kratkih igranih i dokumentarnih filmova u okviru studija kao i u okviru programa Tempus. Njen kratki film ”Izgleda da smo sami” nastao na trećoj godini studija prikazan je na desetak festivala kratkog i studentskog filma u Evropi i svetu.

„Porodični odmor“, Foto: FCS/Promo

Njen diplomski film ”Život traje tri dana” podržan je od strane Filmskog centra Srbije kao i SEE Cinema fonda 2016. godine. Imao je premijeru kao deo studentske selekcije Sarajevo Film Festivala 2017. godine. Od tada je prikazan u selekciji Hrabri Balkan Festivala autorskog filma 2017., kao i u okviru Martovskog festivala kratkog i dokumentarnog filma u Beogradu 2018. Na Bašta festu je ovaj film nagrađen Nagradom žirija mladih i Specijalnim priznanjem žirija.
Režirala je nekoliko radio drama na Drugom programu Radio Beograda, a takođe je autor i nekoliko dramatizacija radio drama. Autor je i reditelj veb serije ”Slaven” u produkciji Remarkera. U poslednjih nekoliko godina radi kao asistent režije na filmovima, serijama i reklama i kao kasting reditelj u Beogradu i regionu. Trenutno je na master studijama filmske režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Sarajevo film festival biće održan od 14. do 21. augusta u onlajn formatu,

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare