Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Sarajevo Film Festival u potpunosti će biti održan u onlajn formatu od 14. do 21. avgusta zbog alarmantne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, saopštili su danas organizatori.

Odluka je doneta, kako je navedeno u saopštenju, na osnovu uputstva i informacija Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, Vlade Kantona Sarajevo i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i „preporuke stanovništvu na području Federacije BiH da zbog epidemiološke situacije koja se pogoršava izbjegavaju javna okupljanja i ograniče svoje kretanje“.

Sve projekcije publika će moći da prati na onlajn platformi ondemand.sff.ba, a festival će otvoriti svetska premijera filma „Koncentriši se, baba“ Pjera Žalice sa Mirom Banjac,14. avgusta u 20 časova.

Putem ove platforme gledeocima će biti omogućen pristup i pratećim programima, kao što su predavanja i razgovori sa autorima, najavili su organizatori.

„Sarajevo Film Festival na ovaj način potvrđuje odgovornost i obavezu prema zajednici u kojoj deluje“, stoji u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar