Foto: Anamarija Vartabedijan

Neno Belan i Fiumensi svoju veliku slavljeničku turneju završavaju koncertom u Zagrebu, a svega nedelju dana nakon toga stižu u Novi Sad i Beograd da započnu novu koncertnu sezonu.

U Beogradu će nastupiti u četvrtak 16. februara u novom epicentru zabave prestonice – klub Zappa Baza kod Beton hale. dok će dan kasnije nastupiti u novosadskom Domu Kulture.

Koncerti su presek Belanove karijere, sa najvećim hitovima iz doba Đavola te kasnije bogate samostalne karijere. Karte za beogradski koncert su u prodaji u Zappa Baru (Kralja Petra 41), kao i putem servisa DD Tickets, a za novosadski koncert putem servisa GIGSTIX.

Neno Belan već godinama živi u Rijeci, nekad je bio frontmen popularnog splitskog sastava Đavoli, s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspeh na području bivše Jugoslavije, i ostavio pregršt klasika iza sebe, kao sto su „Pričaj mi o ljubavi“, „Stojin na kantunu“, „Bambina“, „Dani ljubavi“, „Ja volim je“, „Ostani uz mene“, „Dugo toplo ljeto“, i druge.

Nakon raspada sastava 1991, seli se u Zagreb, pa 1995. godine i u Rijeku, i nastavlja sa uspešnom solo karijerom i održava kvalitetan stvaralački kontinuitet, tako da je i 90-ih godina objavio niz uspešnih pesama kao sto su „Sunčan dan“, „Vino noći“, „Rock galama“, „Dotakni me usnama“, „Ponoćna zvona“, „Ivona“ i druge, a danas je solo izvođač uz prateće Fiumense.

Bonus video: Koncert Hladnog piva u Belexpocentru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar