Gordan Matić, direktor Filmskog centra Srbije, Foto: Maja Medić

Filmski centar Srbije dogovorio je novi sastanak sukobljenih strana iz ekipe filma “Košare”, ali se mesto i vreme medijacije čuvaju u tajnosti.

Razlog nije saopšten, pretpostavlja se da se radi o nameri da se predupredi situacija od pre dva dana kada je u prostorije Filmskog centra Srbije tokom prve medijacije upao penzionisani oficir Hasan Omerović Tarzan.

S obzirom na to da je Tarzan, prema sumnjama reditelja Balše Đoga, došao da podrži producente Vladana Anđelkovića i Nemanju Mićića, jasno je da za medijaciju nije sazno iz medija. Ostaje da se vidi da li će strane u sporu poštovati dogovor da ne pozivaju treća lica.

Pročitajte još:

Povodom novog sastanka Filmski centar Srbije je poslao medijima izjavu direktora Gordana Matića koju prenosimo:

„Filmski centar Srbije obaveštava javnost da je sa producentima iz ‘Omega Production’ i rediteljem Balšom Đogom dogovoren novi termin medijacije u prostorijama Filmskog centra, a povodom snimanja filma ‘Košare’.

Od presudnog je značaja uspostavljanje neometanog dijaloga obe strane u sporu, i to kroz postojeće institucionalne okvire, koje predviđa mehanizam medijacije Filmskog centra Srbije.

Imajući u vidu veliko interesovanje, a u skladu sa transparentnim radom Filmskog centra Srbije, izvestićemo javnost o rezultatima sastanka, nakon završetka medijacije“.

oficir 63. padobranske
Omerović Hasan Omer Foto: izvor 63padobranska.com

Snimajnje filma i serija “Košare” prekinuto je zbog nesporazuma reditelja Balše Đogo sa producentima Nemanjom Mićićem i Vladanom Anđelkovićem koji se pretvorio u oštar javni sukob kome se ne nazire kraj.

Balša Đogo tvrdi da polaže sva prava na scenario po kome je već snimljeno oko 30 minuta filma, i ne želi da odustane od ovog projekta. Producenti pak javno govore da uveliko traže novog reditelja.

Realizaciju filma finansijski su pomogli Filmski centar Srbije i Vlada Republike Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar