Narodno pozorište Užice Foto:Slavica Panić/Nova.rs

U narednom periodu, počev od 10 decembra, osim predstava u produkciji Narodnog pozorišta Užice, užička publika će jednom mesečno uživati i u predstavama nastalim u produkciji beogradskog „Beoarta“  koje se pored Beograda već prikazuju na pozorišnim scenama širom Srbije.

Saradnjom Narodnog pozorišta Užice i „Beoarta“, užička publika će već 10. decembra imati priliku da pogleda predstavu „Crvena“. U narednim mesecima biće izvedene i predstave „Balava“, „U agoniji“, „Zaboravljene“, „Histerija“ i „Severoistok“.

„Beoart“ je agencija koja se od 2015. godine bavi menadžmentom u kulturi, kako plasmanom tako i produkcijom predstava, snimanjem TV serija, edukativnih emisija, ali i zastupanjem autora u sklapanju posla.

U Narodnom pozorištu Užice  navode da će užičko pozorište negovati i razvijati ovu saradnju koja se može realizovati i u vidu koprodukcije ukoliko to ekonomski i drugi uslovi dozvole. Osim toga, „Beoart“ će pomoći da repertoar užičkog pozorišta bude prisutniji na pozorišnom tržištu Beograda i Crne Gore.

Bonus video: Milan Nešković: „Vlast“ – nova priča sastavljena od Nušićevih replika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar