Foto: Nebojša Babić/Nova.rs

Violinista Stefan Milenković i nacionalna platforma "Srbija stvara" organizuju drugi po redu međunarodni master klas violine u Srbiji, namenjen talentovanim učenicima i studentima klasične violine. Ovogodišnji master kamp na koji se mogu prijaviti kandidati iz celog sveta biće održan u Novom Sadu od 7. do 19. avgusta, a prijave je potrebno poslati najkasnije do 10. juna.

Program dvonedeljnog kampa kreirao je Milenković na osnovu više od dvadeset godina pedagoškog iskustva na nekim od najprestižnijih svetskih muzičkih koledža, među kojima i Džulijard škola u Njujorku, ali i na osnovu raznih edukacija koje je i sam pohađao. Jedan od najvećih srpskih violinista i najmlađi diplomac na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, poslednjih godina bio je i redovni profesor violine na Univerzitetu Ilinois i gostujući profesor na Muzičkoj Akademiji u Beogradu.

Polaznici master klasa pohađaće svakodnevne teorijske i praktične grupne i individualne časove, dnevne časove fizičke spreme specifično razvijene za muzičare, kao i tehnike specijalizovanog disanja posebno relevantnih za javne nastupe.

Foto:Promo

Prijave za master klas traju do 10. juna, nakon čega će najkasnije do 18. juna Milenković odabrati najbolje kandidate, koji će potom u avgustu pohađati dvonedeljni program u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“ u Novom Sadu. Više detalja o programu, propozicijama i uslovima pohađanja master klasa svi zaintersovani mogu pronaći na zvaničnoj internet stranici Stefana Milenkovića.

– Izuzetno sam uzbuđen što ću i ove godine u Srbiji održati intenzivan speacijalizovan violinski kurs – i to baš u Novom Sadu, Evropskoj Prestonici Kulture. Želja mi je da polaznici ovog kampa dobiju veoma temeljno i sveobuhvatno znanje koje će im koristiti u svim dimenzijama njihovog violinskog i umetničkog razvoja, ali i da prime zdrave i praktične principe korisne za samouvereno kormilarenje fascinantnim – ali i zahtevnim – svetom muzičkog biznisa. Veoma mi je drago što je ovaj kurs ponovo organizovan u saradnji sa nacionalnom platformom Srbija stvara – čiji sam kreativni ambasador – jer je upravo podrška upućena mladim umetnicima jedna od osovina misije kojoj smo zajednički posvećeni. Jedva čekam i vidimo se u avgustu – poručuje Stefan Milenković.

Bonus video: Stefan Milenković 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar