Peter Zirbs
Peter Zirbs

Peter Zirbs, multinstrumentalista, kompozitor i producent iz Austrije nastupiće večeras od 20 sati na Platou Milana Mladenovića u okviru devete sezone Koncerata na Zidiću, saopštio je Dom omladine.

Zirbs će premijerno promovisati svoj i-pi „Splinters“, koji će biti objavljen u septembru, i tako nove kompozicije po prvi put ekskluzivno predstaviti upravo večeras.

Naša publika već je imala prilike da se u Domu omladine upozna sa stvaralaštvom ovog umetnika, a govoreći o novom i-piju muzičar je istakao da je u pitanju kolekcija instrumentalnih numera nastala u prethodnih 12 meseci, dodavši:

– U njima sam se bavio temama i osećanjima koja su me dotakla. Kompozicije nistu toliko ispitivanje samog sadržaja tema i osećanja koje su me okupirale, već više način da se kroz njih suočim sa nelagodnošću, kao lek, olakšanje i podrška.

Na novom izdanju nalaze se četiti numere: „Splinter I“, „Splinter II (Prime Numbers)“, „Hostile Design“ i „Dance of the Morgellons“.

Peter Zirbs jedan je od ključnih autora na čuvenoj tehno sceni Beča, još s početka 90-ih prošlog veka. Tokom godina objavljivao je pod nekoliko pseudonima i za različite etikete, a u domenu elektronske muzike sa svojim kolektivom „konsorten™“ ostvario je veliki uspeh ne samo u Austriji, već i širom Evrope. Producirao je albume za brojne kolege i komponovao je muziku za nekoliko umetničkih filmova.
Posle dve decenije aktivnog prisustva na sceni, 2018. konačno je objavio solo album „What if we don’t exist?“ koji je dobio izuzetne kritike.

Na prethodnom i-piju „On A Beautiful Day“ osvrnuo se na aktuelna dešavanja u svetu i fazu koju kao čovečanstvo prolazimo, a u međuvremenu je objavio dva singla: „Belgrade“ i „Ideal“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar