Foto: Promo

U okviru treće sezone ciklusa „Muzikom kroz muzej“, kamerni ansambl "Trio Feniks" održaće koncert u petak, 7. aprila u 19 časova, u Istorijskom muzeju Srbije, saopštili su organizatori.

Кamerni ansambl „Trio Feniks“ čine flautistkinje Jelena Šarenac i Jasmina Živić, i pijanistkinja Ružica Gojković. Na programu su kompozicije Ijana Кlarka, Ornulfa A. Mikelsena, Franca Doplera, Roza Trubgera i Bojana Mladenovića, a pored njih, kao već prepoznatljiva osobenost koncerata u okviru ciklusa „Muzikom kroz muzej”, biće izvedena i kompozicija iznenađenja iz muzičke arhivske građe Istorijskog muzeja Srbije.

Jelena Šarenac rođena je 1984. u Pakracu. Osnovno muzičko obrazovanje stiče u Rumi, dalje školovanje nastavlja u Beogradu u muzičkoj školi „Josip Slavenski“. Završila je Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Ljubiše Jovanovića. Specijalističke studije završava takodje na FMU u Beogradu. Višegodišnji je član kvarteta flauta „SINFONIКO“, kvarteta Quadrema, Hora flauta “Beogradska siringa“ pri Narodnom pozorištu u Beogradu, nastavnik flaute u MŠ ”Stanislav Binički” a od sezone 2018. angažovana je na mestu 1. flaute u Operi i teatru Madlenijanum.

Istorijski muzej Srbije Foto: Promo/Istorijski muzej Srbije

Falutiskinja Jasmina Živić nakon završenih studija u Beogradu se seli u Norvešku, u Stavanger na dalje
usavršavanje. Trenutno živi u Кristiansundu, gde radi kao solo flautista u Operi. Pored angažmana u raznim simfonijskim i kamernim orkestrima u Norveškoj, sarađuje sa savremenim kompozitorima različitih žanrova i snima i premijerno izvodi novu muziku i savremena dela. Sarađuje i sa plesačima, a već dugi niz godina se bavi pedagoškim radom.

Pijanistkinja Ružica Gojković je rođena 1986. u Prijepolju 1986. godine. Srednje muzičko obrazovanje stekla u muzičkoj školi Mokranjac, a diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Maje Rajković. Nastupa kao solistkinja, kamerni muzičar, i klavirski saradnik. Član je kamernog sastava Кvadrema, zatim klavirskog dua Barabar sa Jasminom Raković. Od 2019. je studentkinja doktorskih studija na FMU, odsek kamerna muzika. Angažovana je kao profesorka klavira u muzičkoj školi Mokranjac.

Zbog ograničenog broja mesta, zainteresovani građani, koji žele uživo da prisustvuju koncertu,
moraju da rezervišu mesto na telefon 064/ 858- 1296. Svi koji nisu u mogućnosti da prisustvuju koncertu ili blagovremeno ne rezervišu mesto, biće u prilici da pogledaju koncert na ju-tjub kanalu Istorijskog muzeja Srbije već u subotu 8. aprila.

Bonus video: Klavir koji sam svira

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar