Foto: Promo/kcb.org.rs

Koncert soprana Mirjane Nedeljković i pijaniste Milivoja Veljića biće održan u ponedeljak, 27. februara u 21 čas u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

Mirjana Nedeljković je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na Odseku za muzičku pedagogiju. Potom je završila osnovne i master studije solo pevanja na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi Nikole Kitanovskog, i trenutno je doktorskim studijama. Debitovala je na sceni Opere i teatra Madlenianum u glavnoj ženskoj ulozi, u operi „Suton“ Stevana Hristića. Karijeru je nastavila u Narodnom pozorištu u Beogradu gde je nastupala u operama „Adriana Lekuvrer“, „Trubadur“, „Karmen“) i nastavila u Madlenijanumu gde je igrala naslovnu ulogu u opereti „Vesela udovica“. Takođe, tumačila j eglavnu žensku ulogu (Kristin) u mjuziklu “Fantom iz opere” u Pozorištu na Terazijama. Dobitnica je počasne nagrade iz fonda Biserka Cvejić za postignute rezultate iz polja operskih i koncertnih aktivnosti koju dodeljuje Katedra za solo pevanje na FMU. Od 2022. je angažovana kao predavač na predmetu Tehnika glasa i pevanja na Fakultetu savremenih umetnosti u Beogradu.

Milivoje Veljić (1983, Beograd) je diplomirao na Katedri za klavir i doktorirao na Katedri za kamernu muziku, a zaposlen je na Katedri za solo pevanje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, u zvanju višeg umetničkog saradnika. Kao afirmisani kamerni muzičar svečano je otvorio festivale International Summer Academy u organizaciji Bečke muzičke akademije i Ohridsko leto. Održao je brojne koncerte na festivalima u zemlji i inostranstvu. Saradnik je Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu.

Koncert se organizuje u saradnji Kulturnog centra Beograda i Italijanskog instituta za kulturu.

Bonus video: Tamara Rađenović – Opera u 21. veku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar