Foto: E-Stock/Stanislav Nedelja

Komemoracija Borisu Komneniću biće održana u četvrtak, 11. marta u podne na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, a sahrana istog dana u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, saopštio je nacionalni teatar.

Svi oni koji ne budu mogli da, iz epidemioloških razloga, prisustvuju komemoraciji u Velikoj sali Narodnog pozorišta moći će da je prate uživo putem striminga na Jutjub kanalu ovog teatra, dodaje se u saopštenju.

Pola sata pre sahrane dramskog umetnika, koja je zakazana za 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, biće služeno opelo u crkvi Svetog Nikole.

Iste večeri, 11. marta, sa početkom u 21 sat, na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta biće strimovana Nušićeva komedija „Narodni poslanik“ u kojoj je Boris Komnenić tumačio glavnu ulogu – junaka Jevrema Prokića.

Bila je to njegova poslednja premijera na sceni matičnog teatra, čiji je član postao 1984. godine i imao status prvaka drame. Za ulogu u ovoj predstavi, koju je režirao Saša Gabrić, Komnenić je na festivalu „Bucini dani“ 2015. godine dobio Nagradu „Zlatno zrno“ za najbolje glumačko ostvarenje.

Boris Komnenić preminuo je 6. marta, u 64. godini u Beogradu, posle duge i teške bolesti.

Rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao član Narodnog pozorišta.

U matičnom pozorištu, ali i na scenama drugih teatara odigrao je brojne uloge u klasičnim komadima i delima savremenih pisaca. Pored pozorišnih, iza sebe je ostavio i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar