Kokan Mladenović. Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Projekat “Aplikacija Voland“ još čeka svoju premijeru u Šabačkom pozorištu, rekao je za Nova.rs reditelj Kokan Mladenović, koga smo zatekli u Sarajevu gde u Kamernom teatru 55 režira komad “Šindlerov lift“ po romanu Darka Cvijetića, čija je prvo izvođenje zakazano za 24. februar.

On podseća da je “Aplikacija Voland” koprodukcija Centra za kulturu iz Tivta i Šabačkog pozorišta.

– Tivatska premijera nije upitna, jer je predstava gotova, i čim epidemiološki uslovi to dozvole, biće prikazana i to bi trebalo da bude do kraja februara. A hoće li se i kada igrti u Šapcu, to zavisi prvo da se neke tehničke stvari otklone kao i od volje producenata i nove uprave Šabačkog pozorišta. Ali to je pitanje za Marka Grubića koji je kompozitor i oficijelni producent ovog projekta sa naše strane. Mislim da zvaničnih kontakata sa novom upravom Šabačkog pozorišta nije bilo.

Koncept i režiju predstave “Aplikacija Voland – multimedijalna pozorišna predstava za publiku i pametne telefone” potpisuje Kokan Mladenović, dok je za tekst i dramaturgiju zadužena Milena Minja Bogavac, tadašnja upravnica teatra u Šapcu. Bila je planirana za sam kraj prethodne sezone, ali dva dana pre prve probe proglašeno je vanredno stanje.

Premijerno je trebalo da bude izvedena 18. jula na sceni Šabačkog pozorišta, što je odloženo zbog epidemiološke situacije. Sam koncept predstave, kako su tada najavili, zamišljen je kroz interakciju sa publikom putem mobilne aplikacije za pametne telefone. Potom je i u Tivtu i Šapcu otkazana zbog bolesti reditelja Kokana Mladenovića u novembru.

Potom je sve pomereno za decembar, ali ni tada nije odigrana. Inače, već su bila zakazana i gostovanja, kao i učešće komada na festivalima.

Sredinom decembra Milena Minja Bogavac je smenjena sa mesta direktora Šabačkog pozorišta, na njeno mesto postavljen je Vladimir Vasilić, glumac i vlasnik firme za proizvodnju sapuna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar