Aida Ćorović i Kokan Mladnović Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Nenad Mihajlović/Nova.rs

Radovan Karadžić, Ratko Mladić. Slobodan Milošević i ostala krvava žgadija nisu i nikada neće biti ono što predstavlja bit svih nas. Vi nas terate u gerilu i dobićete gerilu! Do pobede! Je suis Aida Ćorović, napisao je reditelj Kokan Mladenović na svom Fejsbuk profilu povodom jučerašnjih dešavanja u vezi sa muralom posvećenom Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici.

Poznati pozorišni  reditelj Kokan Mladenović, reagovao je na svom Fejsbuk profilu povodom jučerašnje zabrane protesta protiv murala posvećenom Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici.

Foto:Screenshot/Facebook/Alan Smithee

„Međunarodni sud za ratne zločine presudi da je general Ratko Mladić kriv za ratne zločine nad civilima, uključujući i genocid u Srebrenici. Desničarska bagra, koje je pun Beograd, od Predsedništva i Skupštine, do stadiona i ulice, oslika mural njemu u čast i počinje skrivena kamera – policija ne pronalazi i ne hapsi one koji na sramotu našeg naroda glorifikuju one koji su taj narod osramotili, već čuva mural sa njegovim likom od građana koji poštuju zakone i koji pokušavaju da dokažu da nismo svi zločinci, da Radovan Karadžić, Ratko Mladić. Slobodan Milošević i ostala krvava žgadija nisu i nikada neće biti ono što predstavlja bit svih nas.
Vi nas terate u gerilu i dobićete gerilu!
Do pobede!
Je suis Aida Ćorović!“, napisao je Kokan Mladenović.

U Njegoševoj ulici danas je uništen mural posvećen Ratku Mladiću. Kako saznaje Nova.rs, iza tog čina stoji predstavnik SDPS-a Đorđo Žujović. Podsetimo, aktivistkinja Aida Ćorović, juče je  privedena nakon gađanja murala Ratku Mladiću. Policija je juče blokirala sve prilaze muralu koji se nalazi na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića. Desničare i demonstrante razdvajao je kordon policije. Policija čak nije dozvoljavala ni građanima koji žive u okolnim zgradama da dođu do svojih domova ukoliko nemaju dokaz da žive na toj adresi.

Bonus video: Zločinci pod zaštitom?

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare